Po čemu se noćne kreme i serumi razlikuju od dnevnih?

Pre svega delovanjem. Noćni i dnevni proizvodi često moraju da se “prilagode” bioritmu. Noću se naše telo i koža obnavljaju, te u noćnim proizvodima postoje upravo one komponente koje im pomažu u tome: poboljšavaju strukturu kože i neguju je. 

Tokom dana kožu treba posebno da se zaštiti, zbog čega su antioksidanti i SPF faktor uključeni u dnevne proizvode.

Treba li da koristimo noćne kreme?

Ukoliko želite kožu da održite mladoliko i lepom, svojoj nezi dodajte proizvode za noćnu negu. Noću se povećava propusnost kože i kreme tada mogu delovati dublje i jače.

Mnogi od nas ih imaju: Kako se rešiti onih crnih tačkica na nogama?

Koju kremu izabrati iz velike ponude noćnih proizvoda?

Sve zavisi od potreba kože - trebalo bi dobiti iz kreme sve što vam treba. Za nekoga je dovoljna hidratantna krema, za nekoga - kombinacija kreme, seruma i pilinga. Važno je razumeti: u jednom proizvodu, ma koliko on bio univerzalan, često nema dovoljno komponenti koje bi mogle da ispune sve potrebe kože. Kombinujte sredstva: koristite piling -nekoliko puta nedeljno, sredstva za čišćenje - kada morate da se rešite upale, jake koncentrate - kada treba da obnovite kožu.

Zato su u 30-im serumi bolji od krema za lice

Koja su osnovna pravila?

Pravilo je jedno - kremu koristite sat i po pre spavanja (u protivnom se ne može izbeći prenos na posteljinu). Nanesite toliko koliko vam je potrebno da se osećate ugodno. Prekomerno korišćenje sredstva neće pojačati delovanje komponenti, samo može doneti nelagodnost. To se posebno odnosi na maske, kreme i koncentrate, koji se zbog svoje teksture mogu da ostave neugodan trag na licu ako se izdašno nanose. Ukoliko preterate, višak otklonite papirnatim ubrusom, nemojte ga oštro brisati.

Izvor: elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/