Mirisne note mogu da probude sećanja, na jedinstven nalin uhvate i u isto vreme predstave samu esenciju vaše ličnosti i naravno, učine da mirišete vrlo lepo.

Ali pre no što požurite i počasitete sebe novom bočicom mirisnog zadovoljstva, važno je prvenstveno da razumete osnovnu baznih nota, a potom i da se upustite u novu avanturu.

Ukoliko pronađete novu mešavinu nota koja vam se dopada i koja će možda predstaviti i novu vas u novoj godini, možete biti sigurni da ste napravli jednu od najboljih kupovina u godini.

Jer pravi parfem budi i pravo raspoloženje.

Pa, da vam pomognemo na ovoj važnoj potrazi ka onom pravom.

Cvetne note:

Rangiraju se od suptilnih cvetnih nota do onih koji se opisuju kao buket u punom cvatu. Cveta esencija preporučuje se za dnevnu varijantu.

Orijentalne note:

Jake, intenzivne i ponekad senzualne, porodica ovih nota sačinjena je od toplih začinskih mirisa kao što su: mošus, vanilia i muškatni oraščić.

Drvenaste note:

Ovom kategorijom dominara kedar i sandalovina. u nameri da formira zemljani i mošusni miris. Kategorija je poznata i po zavidnoj dugotrajnosti.

Osvežavajuće note:

Najlakša i najsvežija porodica mirisa uključuje prevashodno voćne note poput limuna, pomorandže i grejpa. Najnosivije su u letnjem periodu.

U nastavku vas očekuje spisak od sedam vrlo zanimljivih novijih izdanja koje su izdale čuvene modne i beauty kuće:

Narciso Rodriguez, Narciso Poudrée

Osnova mirisa: Puderasta, baršunasta aroma koja je u isto vreme delikatna, ali i vrlo ženstvena.

Liz Earle, Botanical Essence No.15

Začinske note crvenog bibera i cimeta u kombinaciji sa baznom osnovom damask ruže i sandalovine ostaviće topao i senzualan trag na vašoj koži.

Prada, La Femme Intense

Idelan za vešernje prilike ovaj parfem će vas oduševiti svaki put nečim novim na vašoj koži, dolazi iz porodice orijentalnih mirisa.

Jimmy Choo, Fever

Ovo je parfem za kojim posežete kada se osećate seksi, a osonovne note su cvetne, ali nešto glamuroznijeg tona.

Miu Miu, L'eau Rosee

Ovo je parfem za one koji preferiraju suptilne mirise. Pripada cvetnoj kategoriji, a osnovne note sastoje se od cveta ljiljana, ruže, božura i belog mošusa.

Burberry, My Burberry Blush

Ovo je parfem za svaki dan, takođe pripada cvetnoj kategoriji, a vodeće noste se sastoje od cveta šipka, jabuke, visterije i ruže.

Byredo, Velvet Haze

Ukoliko želite da sotavite upečatljiv utisak ovo je parfem za vas i sve one koji žele da probaju nešto drugačije. Dolazi iz porodice orijentalnih i drvenastih mirisa, a gornje note su mu pačuli, mošus, kokos i kakao zrno.