Uzevši u obzir nimalo bezazleno celokupne situaciju vezanu za korona virus, te pandemiju u mnogobrojnim zemljama, savetujemo vam da određene kozetičke usluge odložite dok se situacija ne stabilizuje.

Sada je važno da u svakom trenutku budete strpljivi i da se negujte se kod kuće.

Otkrivamo vam koji beauty tretmani se nalaze među prvima kada je reč o otkazivanju, tačnije koje bi trebalo da izbegnete:

Tretmani za kosu

Čak i ako ste se dogovorili sa frizerom pre šest meseci za promene, možete sačekati makar još jedan mesec. Nije pametno baviti se tretmanima za kosu, jer će pored vas verovatno sedeti drugi klijent: ne možete znati da li je nedavno bio u inostranstvu, kao ni sa kim je kontaktirao.

I naravno, čak ni svom najvoljenijem frizeru ne možete da se prepustite u ovoj situaciji, jer ne znamo da lis mo prenosici i imamo u sebi virus, sve dok ne počnemo da oboljevamo.

U svakom slučaju, posetu salonu je bolje odložiti. Pored toga, sada postoje razna sredstva za negu kose kod kuće. Maske sa raznim efektima mogu se naručiti, i to bez napuštanja kuće. Sigurni smo da ćete biti zadovoljni rezultatom.

Tretmani lica

Korona virus je respiratorni virus koji se prenosi kapljično. Zbog toga bi trebalo da imamo manje kontakta sa drugim ljudima.

Zamislite sada koliko je kozmetičar blizak vama prilikom tretmana lica. Mnogi i dalje „ignorišu“ ovaj virus jer, kako kažu, imaju dobar imunitet ili su u inkubacijskom periodu.

Savremeni kozmetički proizvodi pomoći će vam da obavite potreban postupak kod kuće. Na primer, četkica će se koristiti za dubinsko čišćenje lica, piling mrtvih ćelija i negu kože maskama.

Obavezno pročitajte uputstva za upotrebu da biste dobili obećani efekat.

Manikir

Covid-19 virus može ući u telo kroz usta, nos ili oči ako ih dodirnete prljavim (a time moguće i kontaminiranim) rukama. Toplo se preporučuje da se pridržavate osnovnih higijenskih pravila i da koristite sredstva za čišćenje.

Veoma je teško kontrolisati situaciju tokom manikira, jer su vaše ruke oko sat vremena na stolu nail artista. Možete lako propustiti trenutak kada dodirnete lice.

A, tu je i naravno i momenat u kome neko dodiruje vas, a vi ne možete znati da li je ta osoba prenosilac, pa čan ni ta osoba, ukolikose u tom trenutku oseća dobro.

Savetujemo vam da to olakšate i odbacite manikir kao priliku da nokte malo odmorite od gela.

Ovo zaista treba periodično raditi kako bi nokatna ploča imala vremena da se oporavi. Možete je ojačati posebnim lekovitim sredstvom, a takođe, ne zaboravite i na ulje za zanoktice.

Izvor: Cosmopolitan.rs