Kada god pokušavamo da se setimo koliko čuvena šanska diva ima godina, godinama unazad odgovaramo na isti način: znamo da ne može već dve decenije da ima 30, pa verovatno sada već ne ni 35, ali tu negde oko 40.

Razlog za to je naravno, što lepa Penelope izgleda doslovno isto poslednjih 15 godina.

Te ne čudi što je zaštitno lice čuvenog kozmetičkog brenda  Lancôme, takođe godinama.

Često imamo priliku da je vidimo nared carpet događajima ali i u prvim redovima na revijama u Parizu i Milanu i uvek, baš uvek ona nas obori sa nogu.

Prvenstveno svojojm prirodnom lepotom, bujnom kosom, zavidnom tenu i tim razoružavajućim osmehom u spoju sa blistavim crnim očima.

Da bi izgledala ovako svaki put kada je vidimo, glumica mora da vodi računa o nekolicini stvari:

1. Serum umesto kreme

Kozmetičari preporučuju da nakon 30-te, serum za negu kože svi uvrstimo među naše beauty navike, s obzirom da je ova formulacija intenzivnija i dublje prodire u slojeve kože.

Peneleope kaže da joj je omiljeni (naravno) Lancôme, u pitanju je nešto skuplji proizvod pod nazivom Advanced Genifique Youth Activating Serum, čija je cena oko 165 evra. 

Osnovni sastojak ovog seruma je lakto bakterija bifidus, koja štiti osnovne barijere kože, čineći je glatkom i sjajnom.

2. Kvalitetna hidratacija

Jedna od šminkera koji radi sa glumicom na red carpet događajima otkrio je da pre no što Penelope sedne sipred profesionalnog šminkera, svoju kožu prvo odbro pripemi za ovaj proces koji podrazumeva popriličan sloj šminke. Način na koji to radi je uobilčajen, čišćenje lica, potom hidriranje, ali tu je još jedan važan korak koji ne propušta u pitanju su maske za lice, takozvane čaršav maske sa negujućim uljima.

3. Trikovi iz salona lepote

Porodica glumice poseduje kozmetički salon. U kome je ona još kao dete umela da posmatra žene koje su dolazile potpuno "obične", a izlazile iz salona veličanstvene. 

"Nova frizura, nokti i šminka činile su da žene izgledaju samouverenije, da hodaju lepše i jednostavno sveukupno izgledaju lepše naravno", otkrila je Penelope u jednom od intervjua.

Još kao dete naučila je određene beauty trikove i shvatila važnost dobre šminke.

4. U potpunosti se nekih stvari odrekla, a neke masovno usvojila

Glumica je ranije pušila 7, 8 cigareta dnevno. Navika koja je trajala dugi niz godina, ali prestala je da puši, kao i da pije. "Kada sam prestala da pušim, nakon samo par dana primetila sam koliko moja koža izgleda bolje", objasnila je Penelope. Na svoj spisak obavezne nege iznutra dodala je mnogo više voća i  povrća, a trudi semaksimalno da izbaci mlečne proizvode i šećere, te da konzumira kvalitetne proteine. Jedna od posebnih tsavki na njenom meniju koju ističe jeste voda, koju sada oije u značajno većim količinama no što je to radila ranije.

5. Najbolje izgleda kada je smirena i odmorna

"Kada sam odmorna, u miru sama sa sobom, onda lepota dolazi do izražaja. U suprotnom ona se ne vidi bez obzira na to kakao mi izgledala kosa i koliko dobro bila našminkana" otkrila je lepa španska diva.