"Tajni" sastojak rolera za lice jesu minerali od kojih su sačinjeni, u pitanju su žad i kvarc, koji imaju blagotvorna dejstva na kožu.

Međutim, mnogi od nas nisu i dalje ne prepoznaju njihov značaj i prvenstveno nismo sigurni kako se roleri pravilno koriste.

Zato, za početak, treba napomenuti kako je i licu potrebna masaža, poput one koju priuštimo leđima i ostatku tela. Prema rečima dermatologa Pabla Umberta, stimulacija mišića pomaže da održimo lepši i mladoliki izgled. Tajna je u cirkulaciji i limfnoj drenaži, čime se omogućava lakše upijanje proizvoda za negu, kao i sinteza i stvaranje kolagena.

Kako se koriste roleri od žada i kvarca?

Prvi korak je temeljno čišćenje lica, a zatim je potrebno naneti kremu, serum ili drugi preparat za negu. Kada koža dobro upije, možete preći na roler, tako što ćete pratiti preporučen pravac poteza, od unutra ka spolja, posebno u predelu brade. Čelo se masira od obrva nagore, a središnji deo lica – od nosa ka slepoočnicama, blagim potezom nagore, a zatim i od nosa ka ušima.

Kakav roler izabrati?

Postoje roleri različitih veličina i namena, te je dobro razmisliti pre kupovine. Ukoliko je roler manji, najbolje je da se koristi u predelu podočnjaka, potezima od suznog kanala ka uglu obrve. Nešto veći roleri mogu se primeniti za masažu obraza i jagodične kosti.

Koliko masaža treba da traje?

Najbolje je između 5 i 10 minuta, jer iako je fokus na licu, ne treba zanemariti ni predeo vrata. Za bolji efekat, odložite ga u frižider, jer je hladnoća bitan faktor tokom masaže lica. Takođe, važno je biti istrajan i svakog dana izdvojiti vreme za to.

Izvor: citymagazine.rs