Iako je leto iza nas i intenzitet sunčevih zraka više nije prejak i dalje je prisutan i dovoljan da stvori problem ili pojača onaj koji je nastao tokom letnjih meseci.

Dame koje se bore sa izazovom hiperpigmentacije, koja podrazumeva pojavu novih i vraćanja starih fleka od sunca, znaju koliko ovaj problem ume da bude iritantan i neretko se samo mire sa činjenicom da je nerešiv.

Uzevši u obzir da smo poprilično zakoračili u 21. vek, bilo bi čudno da inovacije na polju kozmetičkih problema ne postoje i da stručnjaci iz ove oblasti svakodnevno ne pokušavaju da reše određene problematike, usvršavajući proizvod po proizvod.

Čitavu linija takvih proizvoda potpisuje brend Eucerin®, a bazirana je na aktivnom sastojku koji smanjuje aktivnosti enzima tirozinaze, odgovorne za pojavu fleka na koži. U pitanju je supstanca pod nazivom Thiamidol. 

Tokom desetogodišnjeg istraživanja, Eucerin® istraživački centar testirao je skoro 50 000 supstanci. Rezultati su pokazali da Thiamidol daje nаjbolje i nаjznаčаjnije efekte u smаnjenju hiperpigmentacija i sprečаvаnju njihovog ponovnog pojаvljivаnja, jer deluje na uzrok, a ne na posledicu! 

Thiamidol, osnovni sastojak Eucerin® Anti-pigment linije, smanjuje poroizvodnju melanina tačno na mestima gde se hiperpigmentacije pojavljuju, ujednačavajući ten i sprečavajući njihovo ponovno pojavljivanje.

Inovativni i efikasni Thiamidol predstavlja ključni aktivni sastojak u Eucerin Anti-Pigment liniji preparata i on klinički i dermatološki dokazano ublažava tamne fleke i sprečava njihovo ponovno nastajanje.

"Prvi rezultati su vidljivi nakon dve nedelje i kontinuirano se poboljšavaju redovnom upotrebom preparata," kaže doktor Ludger Kolbe iz Eucerin® istraživačkog centra. On dodaje "dobili smo veoma pozitivne povratne informacije o formulaciji od ljudi koji su učestvovali u samoproceni preparata."

Eucerin® Anti-Pigment linija obuhvata sve preparate neophodne za dnevnu i noćnu negu, kao i korektor za pokrivanje fleka, a tu je i serum koji je zvezda Eucerin® Anti-pigment linije.

U pitanju je Dvofazni Serum - prvi preparat koji istovremeno obezbeđuje visoku efikasnost u ublažavanju hiperpigmentacija i antiage efekat. Njegova inovativnost počiva na udruženom dejstvu dve formulacije koje se ciljano bore protiv neujednačenosti tena i starenja kože, a koje se kombinuju jednim klikom. Formulacija u komori nežno roze tona zasnovana je Thiamidolu, dok druga komora sadrži providni, lagani serum koji u osnovi svoje formulacije ima hijaluronsku kiselinu dugog i kratkog lanca koja umanjuje bore na površini i duboko u koži. 

Redovna upotreba preparata iz Eucerin® Anti-pigment linije, klinički i dermаtološki dokаzаno, umanjuje hiperpigmentacije, sprečava njihovo ponovno pojavljivanje i čini ten ujednačenim i blistavim.