S obzirom na to da je nošenje zaštitnih maski i dalje obavezno u javnom prevozu i zatvorenom prostoru, svakodnevno se susrećemo sa različitim izazovima vezanim za disanje, znojenje, te šminkanje.

Iako smo sve veći naglasak počeli da stavljamo na oči - jačim ajlajnerom, maskarom i senkama, nekima od nas, karmin i dalje vedri i oblači običan dan, te ne želimo da ga izbacimo iz dnevne rutine. 

I znamo da svako jutro pomislite da je makeup rutina u novim uslovima uzaludna, jer pola pomno “skrojenog” look-a završi na unutrašnjosti maske u roku od par minuta, ali zato vam donosimo nekoliko saveta koji će sprečiti da karmin otisne na masku ili razmaže po licu.

Njegovo veličanstvo karmin - svi načini za njegovu upotrebu

1. Važno je usnice održavati hidriranim, ali ne i masnima ili ljepljivima, pa višak balzama obrišite.

2. Napravite bazu za ruž olovkom za usne. Ispunite celu površinu usana olovkom.

3. Nanesite prvi sloj ruža. Iz trenutne neograničene ponude različitih tekstura na tržištu, najbolje će se držati oni mat, ali možete isprobati i one više satenskog finiša uz sledeće korake.

4. Otisnite na papirić i fiksirajte puderom u prahu(translucent setting powder). On stvara barijeru koja sprečava da se pigmenti i ulja otisnu na masku, te daje mat finiš.

5. Po potrebi ponovite poslednje navedeni korak.

6. Ne zaboravite da ponesete masku!

7. Uveče koristite hidratantne kreme ili balzame, i dozvolite svojoj koži da diše.

manekenke
Foto: Splash Images 

Foto: Unsplash

Izvor: elle.hr