Nenošenje pudera je nešto što možete postići u bilo kojoj sezoni svog života, ali priznajemo zahteva malo i samopouzdanja, jer nas je puder navikao na "savršen ten". Naravno, ukoliko imate prirodno lep ten, to je plus u početku, ali u svakom slučaju priprema kože je najvažnija.

Preporučujemo hidratantne kreme i SPF kreme koje se suše na mat. Zatim, tu su drugi proizvodi za lepotu koji daju vašoj koži da diše. Naravno, nije isti kao efekat pudera, ali prilično je oslobađajuće prihvatiti svoju prirodnu, golu kožu. Primetićete da će vaša koža dosta manje reagovati pod maskom nego kad je prekrivena još i puderom.

Dakle, većinu dana, osim svečanosti, odlučili smo se za šminkanje bez pudera, a evo koje su alternative provereno uspele!

1. Mejkap prajmeri

Prajmeri​​za šminkanje ne moraju biti samo proizvod koji stavljate ispod osnovne šminke - možete ih nositi i same. Na kraju, oni su formulisani da daju taj efekat zamagljivanja pora poput filtera, suptilno popunjavajući sitne linije i prelazeći preko vaših pora ili neravnina, tako da vaša koža bude glađa pre "sledećeg koraka" podloge. Vaša koža i dalje može izgledati prilično neverovatnosa samo jednim slojem prajmera za šminku!

Savet:

Koristite formulubez silikona. Iako silikon obično deluje kao "punilo", tako da vaša šminka klizi po vrhu, naša lična preporuka je nešto za šta je manje verovatno da će vremenom začepiti pore. SPF prajmer je plus!

2. Presovani puderi i puderi u prahu

Neki od pudera imaju efekte zamućenja kože slične prajmerima za šminkanje, pa će njihova upotreba sama, čak i bez osnovne šminke, naizgled umanjiti proširene pore, dajući onu završnu obradu koja savršeno ujednačava ten. Za one sa masnom kožom, oni rade zbog njihovog matirajućeg efekta, koji uklanja sjaj i održava kožu pitomom čak i sa svim znojenjem ispod maske za lice.

Imajte na umu da se ovipuderirazlikuju od pudera u prahu po tome što su providniji.Puder u prahuje često prozirniji od presovanog, ali u svakom slučaju, odaberite najbolje fino mlevene opcije koje vam novčanik može priuštiti.

Savet:

Boje su bitne. Ako sami nosite pudere, odaberite boju koja odgovara vašem tonu kože kako bi nestala kada se nanese. Ili, idite na nežne nijanse kako biste ispravili ton kože - univerzalno, zelena koriguje crvenilo i mrlje, ljubičasta daje osvetljavajući efekat, dok su breskvasti tonovi poznati po skrivanjupodočnjaka.

5 proverenih načina za šminkanje bez pudera
Foto:Unsplash

3. Korektori

Da, još će biti dana kada se iz nepoznatog razloga pojavi dosadna bubuljica. Ali postoji lako rešenje za to.Korektor! Umesto da ga koristimo kao zamenu pudera, ovde je ideja sakriti samo tamo gde je potrebno, strateški ga postavivši na tačno mesto gde je iskočila bubuljica ili, ako želite, da prikrijete bore ili podočnjake. Samo minimalno! Trebaće vam vremena i uzdržavanja da to postignete, ali zaista, bićete dobro.

Savet:

Izaberite korektor koji se isteže zajedno sa vašom kožom. Kad ga nosite samostalno, nećete imati druge proizvode za mešanje sa korektorom, pa je prozirna do srednja nijansa pametan izbor. Želite da izgledate što prirodnije.

4. Tonirane kreme

Ovo je za dane kada vaša koža nije tako sjajna, pa ipak želite malo prekrivanja, ali tako da koža diše. Da razjasnimo, ove kreme su više „hidratantne kreme s blagim pokrivanjem“ nego „osnova šminke sa hidratantnim blagodatima“. Da, postoji razlika. Tonirana hidratantna sredstva održavaju vašu kožu negovanom i hidratizovanom, sa suptilnim prozirnim pokrivačem koji se skoro ne razlikuje od prirodne teksture kože.

5. Fejs mist

Možda vam nije palo napamet, ali iz ličnog iskustva, uveravamo vas da možete opstati na spreju za lice, ukoliko generalno imate lep ten. Preporučujemo prskanjemist spreja dva puta dnevno, tako da vam se koža čini „hidriranijom i sjajnijom“, posebno ako ste u klimatizovanom okruženju. Sprejevi za lice održavaju taj sjaj tokom dana i održavaju ga uravnoteženim, tako da se neće prekomerno ili nedovoljno proizvesti zdrava ulja.

Savet:

Ne morate nužno tražiti sprej koji je baza zašminku. (To malo korektora se ne računa). Umesto toga, idite na spejeve za negu kože koji daju maksimalnu hidrataciju.

Izvor: stil.kurir.rs