Priredila: Branislava Kostić

Žene ujutru imaju problem da se obuku, a ja da se našminkam. U moru noviteta teško odlučujem šta prvo da nanesem od make upa, pogotovo što volim da se šminkam i to radim dva puta dnevno. Koristim tu priliku da na lice stavim što pre sve trendove sa revija za jesenzimu 2012/13. Jedan ujutru, drugi uveče, treći sutra i tako redom… Dior, Miyake i Helmut Lang promovisali su moj omiljeni dnevni look: sjajni ten. U trenutku briše siv i umoran ten koji prouzrokuju nedovoljno sna ili sati i sati gledanja u računar. Zato me jako raduju novi iluminatori Chanel Lumière d’Artifices Beiges i Diorskin Nude Shimmer, koje velikom četkom nanosim na centar nosa, slepoočnice, vrh gornje usne i ključnu kost.

Takođe sam se obradovala jer sam na revijama Eliea Saaba, Petera Pilottoa i još nekih dizajnera videla senkom definisan kapak (cut crease) – tehnika kojim bi sve mi starije od trideset trebalo da se šminkamo.

Tamnijom mat bojom senči se prevoj kapka, pa on izgleda definisano i podignuto – smrt gravitaciji! Taj efekat brzo i lako postižem zahvaljujući Artdeco EyeDesigneru. Mogu da ga nosim svuda sa sobom kao olovku, a i vrh aplikatora je taman prave veličine za prevoj kapka.

Najveća moja sreća i kruna svake šminke gospodari i ove sezone – crveni ruž. Doduše malo zagasitiji i misteriozniji, ali je to divan kontrast u odnosu na moj svetao ten. Crveni ruž nosim već godinama i naučila sam dve najvažnije stvari: da bi bio postojan, mora biti malo suvlji, tako da je balzam na sredini usana obavezan, a da se ne bi razlivao po obodu nanosim korektor, za nijansu svetliji od boje tena, da bi ruž više štrčao i drečao. I na kraju sitnica koja život znači: lak za nokte koji se suši u sekundi, ima dovoljno široku četkicu da prelazi ceo nokat u jednom potezu i postojan je danima. L’Oréal Paris kao da je mene konsultovao kada je pravio Color Riche lak za nokte. Neprocenjivo za nas koje smo uvek u stisci s vremenom.

U septembru ne mogu bez...
... ulja za telo. Vichy NutriExtra Huile. Efekat ulja, a nemasno poput lakog losiona. Obožavam.

Ovog meseca mirišem na...
... Thierry Mugler Womanity Eau Pour Elles ...jer ga moj ljubavnik obožava

Elle favorit...
...novi Sephorin serum umanjuje vidljivost pora i tako pravi idealnu podlogu za svaku šminku

Hoću da mi ten bude blistav, kapci podignuti i usne precizno definsane. I da mirišem na kilometar...