Priredila: Branislava Kostić

Privilegija rada u modnom magazinu je to što za sve novitete iz kozmetičke industrije možete da saznate mesecima pre svih. Druga strana medalje, međutim, jeste to što onda i duže od svih iščekujete da se ti proizvodi pojave na tržištu, a i kada se konačno pojave, ne znate šta biste prvo testirali.

Kada su u pitanju mala umetnička dela od šminke, prosto mi je žao da ih probam da ne bih narušila tu njihovu savršenu površinu.

Prolećna paleta brenda Clarins je jedan od takvih proizvoda, puder i rumenilo – 2 u 1. Koralna nijansa je pravo osveženje i pristaje svakom tenu. Iskreno, ovo znam jer sam probala tester, ali svoju paletu još nisam ni takla.

Proleće donosi i prve zrake sunca, koji nemilosrdno otkrivaju borice nastale usled dehidratacije lica tokom zime, ali i u prvim godinama posle tridesete.

RoC na tržište izbacuje novu kolekciju Radiance Rejuvenate, namenjenu upravo nama (u trideset i nekoj) kojima su počele da se pojavljuju prve bore. Pored obavezne nege, odlučila sam da ne koristim puder u prahu da ne bih dodatno isušivala lice. Stoga je novi puder L’Oréal Paris Mat Magique došao kao poručen. Penasta tekstura prekriva sitne nesavršenosti i za sobom ostavlja besprekorni mat finiš. Što se sjaja tiče, nova sezona proleće-leto 2013. vraća ga na nokte i to – u punom sjaju. Mat teksture smo ostavili sa otopljenim snegom, a moj favorit su tamnije boje, pogotovo teget.

Novitet koji me je najviše oduševio je Givenchy karmin Le Rouge. Čim sam videla futrolu od prave kože, ostala sam bez teksta. Sam ruž daje jaku, punu boju i glatku, satenastu teksturu, a ovog proleća nosiću ga u unutrašnjem džepu jakne i to, podrazumeva se – crne kožne.

U martu ne mogu bez...
...Nivea Supreme
Touch kremaste kupke koja svojim mirisom đurđevka neodoljivo podseća na proleće

ELLE FAVORIT...
...bogata Garnier Body Intensive 7 Days Rich Nourishing krema za telo s uljem i mirisom manga pravi je vesnik proleća.

Ovog meseca mirišem na...
...Boss Orange Eau de Parfum, jer je u osnovi miris mog omiljenog slatkiša – crème brûléea.

Hoću da odložim pojavu prvih bora, dopunim kolekciju zanimljivih paleta i da… mirišem na kilometar...