Celulit je problem koji pogađa veliki broj žena različitih starosnih doba i težine, a za njegov nastanak se smatra odgovornim genetska predizpocizicija, nedovoljna fizička aktivnost i neadekvatna ishrana.

(Vežbajte kod kuće: 5 vežbi koje će zagarantovano eliminisati celulit)

Upravo zbog toga na tržištu postoje brojna sredstva za smanjivanje vidljivosti "pomorandžine kore", ali gotovo da nijedan ne daje dugoročne rezultate...

Zato smo rešili da se raspitamo o najnovijim metodama koje se uspešno bore protiv celulita i u stanju su da ga u potpunosti odstrane. 

Pogledajte o čemu je reč....

Plastična hirurgija

Julies Few, iz Chicaga.

Za one koji žele brze i efikasne rezultate, preporučujem Cellfina, tretman koji preko noći daje vidljive efekte, a odobren je od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA). 

Pri zahvatu, radi se lokalna anestezija, a zatim se kroz ubod uz pomoć motorizovane igle koja se ponaša kao maleni brisač ispod kože, rešavamo celulita. Brisač deluje tako što odstranjuje delove koji utiču na taloženje i stvaranje celulita, odnosno rupica koje podsećaju na pomorandžinu koru. Jednom kada ih uklonite, koža automatski postaje nežnija i glađa.

(Namirnice koje će eleminisati celulit)

Obično, veoma lako ciljam široku oblast zahvaćenu celulitom. Za tretiranje butina i zadnjice potrebno je oko trideset minuta, sa samo tri ili četiri ulazne tačne na svakoj strani. U tom trenutku moguće je osetiti blagu neprijatnost, i javlja se pojava modrica ali je zahvat toliko bezopasan da nakon njega možete da nastavite sa svim uobičajenima aktivnostima. U periodu nakon tretmana, vaše telo će pokušavati da obnovi slojeve, zamenjujući ih sa novih kolagenim vlaknima. Upravo zbog toga ova metoda utiče na sprečavanje nastanka celulita u budćnosti. Za razliku od drugih tretmana protiv celulita koji se fokusiraju na odstranjivane masti, Celfina izazvia remodelovanje anatomije i strukture kože. Rezulati traju najmanje dve godine.

Profesionalni spa program

Anushka spa, West Palm Beach

Najnovija tehnologija za smanjenje celulita koju trenutno koristimo je Venus Freeze, uređaj koji pruža više polarne radio frekvencije u kombinaciji sa impuslom magnetnog polja. Radio frekvencija izaziva termičku reakciju u koži koja stimuliše proizvodnju novog kolagena. Magnetna polja povećavaju cirkulaciju, a proizvedena toplota je u stanju da istopi neke od površinskih masnih ćelija koje se "guraju" ka površini kože tokom tretmana. 

(Iz ličnog ugla: Kako sam otkrila čaroban gel kojim sam se oslobodila celulita i strija)

Klijenti vole ovu metodu, jer se može praktikovati na bilo kojem delu tela, za zatezanje kože i za smanjenje celulita. Naš petonedeljni inzezivni Better Body Boot Camp se sastoji od deset tretmana za celulit, uključujući Venus Freeze, i kompletnog plana ishrane. Preporučujemo dolaženje dva puta nedeljno, naizmenično kombinovanje radio frekvencija i lasera, termo-džet toplotnu terapiju, morske trave i limfne masaže. Na kraju, koža če izgledati mnogo čvršće, što ćete i sami moći da osetite na dodir. Kako biste održavali kožu zategnutom, najbolje je da tretmane ponavljate na svakih šest do osam nedelja. 

Tehnika samopotamnjivanja

James Read, London

Uvek kažem, ako ne možete da tonirate kožu, onda je potamnite.

Samopotamnjivanje dodaje koži dubinu, pomažući svetlu da se reflektuje van mišića, a to daje fantastične efekte: koža izgleda tonirano i smanjena je pojava celulita.

Izaberite univerzalnu nijansu samopotamnjivanja (lampe) koja će odgovarati vašoj prirodnoj boji tena. Preporučujem tehniku od dva sloja. Zamislite prvi sloj kao hidratantnu kremu u boji koja će koži pružiti neophodne materije, dok druga više deluje kao teža baza koja sakriva celulit i strije. Primer za to je moj Bronzing Mousse sa sastojcima za hidrataciju i učvrćavanje, kao što je koenzim Q10. (kada je koža suva, celulit je izraženiji!)

Tokom noći, nanesite losion uz pomoć rukavica, i nežnim pokretima ruku utrljajte ga u kožu. Sledećeg jutra, upotrebite Instant Bronzing Mist, na delovima koje želite prirodno da naglasite- poput prednjeg dela nogu i butina. Sačekajte da prođe tri sata, a zatim sperite losion. Efekti konturisanja stvaraju iluziju tanjeg tela, koja će trajati danima. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija