Ako se ne osećate ugodno dok šetate po plaži u bikiniju, ovi saveti bi mogli da budu od velike pomoći!

Iskoristite prisustvo voljenih

Kad ste u društvu nekoga do koga vam je stalo i uživate da sa tom osobom provodite vreme, imaćete važnijih stvari na pameti od brige oko toga kako izgledate u bikiniju. Štaviše, takva osoba će vam zasigurno udeliti pokoji kompliment, a to je najbolji način podizanja samopouzdanja.

Ignorišite ljude oko sebe

Važno je shvatiti da su ljudi oko vas jednako, ako ne još i više, zaokupljeni svojim problemima, pa im to kako vi izgledate nije najvažnije. Štaviše, velike su šanse da su i oni jednako nesigurni oko svog izgleda. Stoga se opustite i uživajte u vremenu koje provodite na plaži ili pored bazena.

Pazite na dobro držanje

Bilo koja odeća, ne samo bikini, može znatno poboljšati, ali i pogoršati vaš izgled, odnosno vaše držanje. Uspravno držanje vas može učiniti naizgled mršavijima, višima i delovaćete kao da "pucate" od samopouzdanja. Stanite uspravno, uvucite stomak i dišite. Ne samo da će ovo poboljšati vaše fizičko držanje, nego i dokazano popravlja samopouzdanje.

Koristite maramu

Ovaj komad odeće savršen je kad želite da sakrijete delove tela koje još niste spremni da pokažete. Maramu možete nositi na stotinu načina i ne samo da će sakriti delove kojima niste preterano zadovoljni, nego ćete izgledati elegantno i moderno.


Dobro se opremite

Modni dodaci odličan su način da preusmerite pozornost sa svoga tela ako se ne osećate dovoljno ugodno. Poveći šešir, velike naočare za sunce, upečatljiva obuća ili naušnice oko vas će stvoriti auru šarma i modnog stila. Sve dok ne preterate s modnim dodacima, oni vam itekako mogu pomoći kad je samopouzdanje u pitanju.

Kupite pravu veličinu

Veličina i kroj ključne su stavke prilikom odabira i kupovine svakog komada odeće, ne samo bikinija. Većina žena pravi istu grešku: kupuje odeću koja je za jedan ili dva broja manja od njihove prave veličine. Ovo vas neće učiniti seksi – potpuno suprotno! Izgledat ćete smešno privlačeći pažnju na delove tela kojima se baš i ne ponosite. Niko neće gledati koju veličinu nosite nego vas. U bikiniju primerene veličine izgledaćete mnogo bolje nego u onom koji je premali.