Obrve

Ukoliko spadate u osobe koje izgledaju barem 10 puta doteranije kada su im obrve doterane, neka vam onda one budu prioritet. Ipak, umesto da potrošite dosta vremena na njihovo doterivanje, kao prvu pomoć možete koristiti olovku kako biste ispravili nepravilna područja. Potom ih malo potamnite maskarom kako biste dobili prirodniji izgled.

Boja

Imate li vremena za nanošenje rumenila, senke za oči i ruža za usne? Najčešće ne. Stoga stručnjaci preporučuju kremasto rumenilo u boji koje možete naneti na obraze, kapke i usne za samo nekoliko sekundi.

Trepavice

Maskara je jedna od najvažnijih stavki prilikom šminkanja. No, često nemamo vremena pažljivo četkicom usavršavati trepavice, a potom pričekati da se maskara osuši. Za brzo i učinkovito sređivanje trepavica pokušajte s uvijačem za trepavice. Uvijene trepavice lepo će uokviriti i definisati oči, a učinak će biti kao da ste naneli maskaru. A u tom slučaju ne morate brinuti ni da će se "umrljati".

Oči

Oči su prve koje će vas odati da niste imali vremena da ne našminkate ili da se niste naspavali. Nanesite korektor na gornje kapke i ispod očiju kako biste prikrili podočnjake i crvenilo, a potom stavite s malo transparentnog pudera u prahu. Dodajte malo maskare i dobićete odmoran izgled.

Bronzer

Bronzani puder doprineće da vam lice poprimi zdravu rumenu boju. Dovoljno je samo nekoliko poteza četkicom po jagodicama, rubu čela uz kosu i sa svake strane nosa, kao i jedan potez uz rubove očiju.

Korektor

Njime se brzo i lako prikrivaju mane koje ne želimo da se vide, a lice će učiniti besprekornim. Prstima ga nanesite na podočnjake, na crvenkasta područja oko nozdrva te natapkajte na unutarnje uglove očiju.

Usne

Olovka, sjaj, ruž, balzam za usne.. Postoji mnoštvo opcija s kojima ste suočeni svakog jutra. Izaberite proizvod koji kombinuje sve navedeno poput, na primer, hidratantnog sjaja za usne u boji.

Preplanulost

Mnoge žene osećaju kao da im treba dosta manje šminke kada su preplanule. Srećom, danas postoji mnoštvo proizvoda za samotamnjenje od maramica do proizvoda koji se postupno "razvijaju" i ten čine tamnijim tokom dana.