Radite piling

Gornji sloj kože je taj koji tamni. Taj gornji sloj se guli gotovo svake 2 nedelje. Kako biste sprečili da se oguli gornji sloj kože, radite piling barem jednom nedeljno. B ilo bi dobro kada biste piling celog tela napravili netom pre sunčanja.

Povećajte unos vode

Pripazite na to koliko unosite vode, naročito dok ste izloženi suncu, kada gubite više vode putem znojenja. Kada je koža suva, ona se može početi guliti. Kako bi ćelije kože ostale hidrirane, važno je da ih hranite spolja i iznutra. To znači da pijete vodu i da kožu negujete hranljivim losionom.

Izbegnite depilaciju

Depilaciju napravite pre letovanja. Tokom letovanja izbegavajte depiliranje na bilo koji način jer tako uklanjate gornji potamnjeli sloj kože. Naročito izbegavajte proizvode za depilaciju koji sadrže salicilnu i glikolne kiseline.

Smanjite korišćenje gela za tuširanje

Svaku priliku za hranjenje kože i iskoristite. Jedan od najlakših načina da to napravite jest da smanjite korišćenje gela za tuširanje. Ako vam je to nezamislivo, počnite koristiti one koji su načinjeni isključivo od prirodnih sastojaka.