Neke od najboljih namirnica za maske za lice nalaze se upravo u vašoj kuhinji. Ponekad nije potrebno trošiti novac na skupe kozmetičke proizvode kada masku za lice možete napraviti kod kuće.

Banane

Ne znamo da li ste znali da vam za vreme menstruacije, banane itekako mogu pomoći kod grčeva i bolova? Takođe, ovo je jedna od najboljih namirnica za lice zbog visokog sadržaja vitamina A i E, a kada napravite masku za lice, učiniće vašu kožu kožu mekom, glatkom i hranjivom. Ako imate zrele banane u svojoj kuhinji, zgnječite ih i nanesite na lice 10-20 minuta, a potom isperite hladnom vodom.

Avokado

Ovo kremasto voće bogato je vitaminom A i antioksidantima i upravo zbog toga idealna je namirnica za masku za lice. Ako želite da probate ovu masku, jednostavno pomešajte kašiku maslinovog ulja sa pola zrelog avokada. Nanesite pastu na lice i ostavite tako da stoji 15 minuta.

Med

Med je namirnica koja se može koristiti na bezbroj načina. Često se koristi za lečenje akni, hidrataciju suve kože, a čisti i leči opekotine i posekotine. Možete ga koristiti kao antibakterijski masku, ali i kao hidratantnu kremu za lečenje akni. Takođe, med možete staviti u svoju kupku prilikom kupanja što će vas dodatno opustiti.

Ovsena kaša

Ako imate suvu ili kombinovanu kožu, pokušajte s ovom namirnicom. Ovsena kaša deluje umirujuće, hranjivo i protiv upale i čini se kao savršena za maske ili kupke. U kombinaciji s malo tople vode ili mleka, stavite na svoje lice na 10 minuta i potom isperite.

Jagode

Jagoda je još jedna u nizu voćki koje nude niz pogodnosti za kožu. Možete ih koristiti za izbeljivanje zubi, čišćenje kože, lečenje akni, borbu protiv peruti kao i lečenje pigmentacije. Izrada maske za lice s jagodama je vrlo jednostavna. Jednostavno ih zgnječite i stavite na svoje lice, a potom isperite. Koža će biti sjajna i mekana.

Jogurt

Ako tražite namirnicu koja će vam pomoći da zategnute pore, jogurt je pravi za to. Maska od jogurta će očistiti i hidratirati kožu. Nanesite jogurt masku na lice i ostavite 10-15 minuta pa isperite.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je poslednje na listi, ali ne i manje vredno. Ovo ulje će nahraniti vašu kosu i kožu. Za lice ga možete koristiti na razne načine, čisto ili u kombinaciji s anekim voćem. Držite na licu oko 20 minuta i koža će biti vidno hidrirana i nahranjena.

izvor: allwomanstalk.com