Da bi oči bile prva stvar koju neko primeti na vama, morate znati kako da ih pravilno našminkate i koja nijansa senke vam zapravo odgovara. Evo par saveta kako da napravite savršeni smoky eyes u skladu sa bojom očiju.

Osnove: Postupak šminkanja očiju u smoky eyes stilu

1. Na kapke nanesite prajmer kao podlogu za senku. Na ovaj način ona će više doći do izražaja te ćete je zaštititi od razmazivanja.

2. Ravnom četkicom nanesite senku preko kapka (svetlucave nijanse će dati glamurozan izgled). Širokom četkicom utapkajte senku i na pregib iznad oka. Za savršeni smoky eyes, nastavite tapkati sve dok boju potpuno ne “raširite” i sjedinite duž nabora. Ako ste je pravilno naneli, iznad otvorenog oka bi se trebao videti osenčani luk. Nikada senku ne nanosite iznad nabora, jer biste mogli izgledati kao klovn. Ako preterate, izbrišite višak štapićem za uši. Istu nijansu senke nanesite i duž linije donjih trepavica.

3. Preskočite ajlajner duž gornje i donje linije trepavica. Umesto toga nanesite crnu kremastu senku u unutrašnje uglove očiju.

4. Uvite trepavice, a zatim nanesite maskaru tako što ćete krenuti od korena trepavica prema vrhovima. Ispod očiju nanesite korektor.

Sada saznajte koja to nijansa senke najbolje odgovara boji vaših očiju...

Zelene oči – Ljubičasta nijansa senke

Profesionalni šminkeri savetuju da ukoliko želite da naglasite oči, morate izabrati nijansu koja je potpuno suprotna u odnosu na boju očiju. Što je veći kontrast, to oči bolje i laskavije izgledaju. Ljubičasta nijansa će od, naizgled stroge i hladne dame, napraviti jednu potpuno simpatičnu i opuštenu.

Plave oči – Senka boje šampanjca

Plave oči će još više doći do izražaja ako ih ”uokvirite” senkom boje šampanjca sa šljokicama. Za prirodniji izgled na trepavice nanesite crnu maskaru, a zatim i zelenu, ali samo na vrhove. Na ovaj način oči će ”uhvatiti” svetlost, ali i neke “ozbiljne“ poglede suprotnog pola.

Svetlo smeđe oči – Zelena nijansa senke

Naglasite tu boju meda kojom su prošarane predivne smeđe oči biserno-zelenim tonovima, poput mente ili bora. Istovremeno ćete izgledati elegantno, ali i pomalo “opasno“ i egzotično.

Tamno smeđe oči – Crvena nijansa senke

Iako crvena boja senke zvuči neobično pa čak i pogrešno, ona zaista izgleda neverovatno na tamno smeđim očima “prošaranim” nijansama zelene. Za najbolji efekat, opredelite se za boju brusnice ili rđe koje u sebi imaju podtonove bakra.