4 DROGERIJSKA PROIZVODA KOJE NIKADA NE TREBA KORISTITI: Izazivaju bore i suvoću, i čine da vaša koža brže stari

U moru proizvoda koji se mogu naći u drogerijama, 4 bi trebalo da izbegavate u širokom luku jer čine kožu starijom.

Profimedia

Odmah da se razumemo na samom početku, ne postoji ništa loše u korišćenju proizvoda iz drogerija, pogotovo kada je nega u pitanju. Činjenica je da nije uvek potrebno da potrošite mnogo novca da biste dobili dobar proizvod koji će raditi svoj posao i učiniti kožu besprekornom.
Ipak, stručnjaci su saglasni da bi ova 4 trebalo izbegavati u širokom luku jer mogu učiniti da vam koža brže stari i zbog sastojaka mogu dovesti do iritacija, alergija i bora.

Teški korektori

Shutterstock 

Nije problem koristiti drogerijski make-up, ali vodite računa o samoj formuli. Jako je bitno, nevezano za godine, da izbegavate proizvode koji opterećuju kožu. Previše teški korektori ne samo da će doprineti starenju kože, već će i istaći sve fine linije i bore mnogo više. Zato je preporuka da pređete na lagane, hidrantne formule.

Fizički pilinzi

Shutterstock 

Bilo koji fizički pilinzi su veliko ne na listi, nevezano koji je brend u pitanju. Hemijski pilinzi su daleko nežniji prema koži, daju bolje rezultate i ne izazivaju nastanak bora ili iritacije kao fizički.

Hidratantne kreme sa mirisima

Shutterstock 

Nijedan sertifikovan dermatolog ili kozmetičar neće vam savetovati da koristite bilo kakve proizvode, a pogotovo ne kreme sa mirisima. Zapravo, miris je jedan od najgorih neprijatelja kada je reč o vašoj koži. Razlog je jer parfimisani proizvodi daleko više iritiraju kožu i mogu izazvati čak i alergijske reakcije.

Kreme za sunčanje sa Avobezonom

Foto: Shutterstock 

Kreme sa SPF-om su ključne za lepu i negovanu kožu. Međutim, jako je bitno da proverite da ne sadrže oksibenzon ili avobenzon jer su u pitanju sastojci koji će dodatno isušiti kožu, i samim tim dovesti do pojave preuranjenih bora.

Za nežnije opcije, posegnite za kremama za sunčanje sa cinkom i titanijum dioksidom, i izbegavajte formule koje sadrže gorepomenute sastojke.