Kada je reč o godinama, ono što ih prvo otkriva nisu ni bore na čelu, ili oko usana, već vrat i ruke. Nažalost, većina ljudi potpuno zaboravlja da je prilikom nege potrebno obratiti pažnju i na ove delove tela. Tako su ruke često izložene većem zračenju (a retko nanosimo kreme sa SPF-om), da na pričamo da ih veoma često peremo i tako isušujemo kožu, bez da ih nakon toga hidriramo. 

Ista je priča i sa vratom, na koji, kao po nekom nepisanom pravilu, većina zaboravi da nanese hranljive serume i kreme pre nego što bude kasno. 

vrat i dekolte takođe treba mazati kremama.
Profimedia 

Međutim, to ne znači da se "šteta" ne može popraviti. Ukoliko želite da zategnete regiju vrata i dekoltea jako je bitno da je pre svega hidrirate i masirate, ali i da koristite proizvode koji su najbolji saveznici protiv bora. To ne znači da treba da ispraznite novčanik i potrošite sav novac na najskuplje kreme. Uostalom, u drogerijama se mogu naći sjajni proizvodi koji "rade posao", hrane i zatežu kožu i brišu nakon nekog vremena tragove starenja. No, pre nego što pređete na upotrebu proizvoda, obratite pažnju na određene korake.

Piling je obavezan

Da bi serumi i hranljive kreme zaista mogle da prodru duboko u kožu i načine razliku, bitno je da pre upotrebe uradite blagi piling ove regije ili da makar prilikom kupanja nežnijim lufama ili krpicama dobro pređete preko vrata i dekoltea.

Obratite pažnju na sadržaj krema

Pre svega, kreme sa zaštitnim faktorom su obavezne na ovoj regiji koja je tanja, osetljivija i samim tim, podložnija promenama. Samim tim, prilikom odabira proizvoda bitno je da obratite pažnju na njihov sastav, odnosno da li sadrže antioksidanse, kolagen, peptide, hijaluronsku kiselinu, ceramide i SPF. Samim tim, ukoliko ovako nešto već imate u svojoj rutini nege, slobodno koristite i na vratu i dekolteu. 

Kreme uvek utrljavajte ka gore

Prilikom nanošenja krema na vrat i dekolte bitno je da zapamtite da pokreti uvek treba da idu "ka gore", a sam pritisak ne sme da bude snažan.

Najbolje kreme za vrat i dekolte iz drogerija

VICHY Neovadiol sculpt

vichy neovadiol sculpt SKULTURIŠE VRAT I ČINI GA ZATEGNUTIM
Benu apoteke 

COLLISTAR - Regenerativna Krema Protiv Bora Za Lice I Vrat 

COLLISTARRegenerativna Krema Protiv Bora Za Lice I Vrat transformisaće vaš vrat ali i lice
jasmin 


REVUELE Sculpturing cream 

REVUELE Sculpturing cream menja izgled vrata i dekoltea
Alexandar cosmetics 

SISLEY Phytobust+Decoltee 

SISLEY Phytobust+Decoltee brzo će umiriti sve bore na vratu i dekolteu.
jasmin 

CLARINS - Double Decollete&Neck

CLARINSDouble Decollete&Neck briše bore i zateže kožu
jasmin 

CLARINS - Extra Firming Neck&Decollete Cream

CLARINSExtra Firming Neck&Decollete Cream na najbrži način pegla bore
jasmin 

DIEGO DALLA PALMA - Time Control Absolute Anti Age Neck & Decollete Treatment 50ml

DIEGO DALLA PALMATime Control Absolute Anti Age Neck & Decollete Treatment čini čuda za vrat
jasmin