Noć predstavlja idealno vreme za negovanje lica jer tada mirujemo i koža ima vremena da upije delotvorne sastojke. Pored dobrog sredstva za čišćenje i seruma, na svakoj kozmetičkoj polici mora se naći i dobra hidratantna krema za noćnu negu. Mnogi skeptici će reći da nema razlike između dnevne i noćne kreme, ali to je samo još jedan mit na koji ne treba nasedati...

Možda krema za licene zna kada je dan, a kada noć, ali naša koža to odlično zna. Noćna krema se itekako razlikuje od dnevne, kada su koži potrebne kreme lakše i tečnije teksture, koje će koži poslužiti i kao dobra podloga za šminkanje. S druge strane, formula noćnih krema treba da bude nešto gušća i bogatija i da omogući koži da se regeneriše.

noćne kreme vraćaju vlagu koži.
Shutterstock 

Dok spavamo, naša koža prolazi kroz proces regeneracije, odnosno obnavljanja ćelija koje su tokom dana bile izložene vetru, niskim temperaturama i svim drugim spoljnim, agresivnim faktorima, zbog kojih dolazi do oštećenja kože.

Noćne kreme su one koje popravljaju oštećenja u korenu i daju koži zdrav, obnovljen i sjajan izgled. Takođe, danas se na tržištu može naći zaista veliki broj noćnih krema, ali drogerijska ponuda je nešto što svakako zaslužuje našu pažnju. U nastavku možete pronaći proizvode čiji je odnos cene i kvaliteta zaista sjajan, vredan svake pažnje!

Mixa Hyalurogel noćna krema za lice

Mixa Hyalurogel noćna krema za lice daje koži obnovljen izgled.
DM 

 Nega obogaćena hijaluronskom kiselinom kao i hranjljivim i umirujućim uljem divljeg lana. Kremasta tekstura noćne kreme stvara zaštitni sloj koji deluje na osetljivu kožu celu noć i ojačava barijeru kože.

Vichy Liftactiv Supreme

Vichy Liftactiv Supreme daje efekat liftinga.
Benu apoteke 

Potpuna nega protiv bora i za čvrstoću kože sa dugotrajnim efektom liftinga. Za žene iznad 40 godina, koje žele potpuno delovanje protiv bora, čak i dubokih, gubitka čvrstoće i starenja kože.

Ziaja Goat's Milk noćna krema s kozjim mlekom

Ziaja Goat's Milk noćna krema s kozjim mlekom neguje kožu i vraća joj blistavost.
Lilly.rs 

Noćna krema za lice sa kozijim mlekom pre svega je namenjena za suvu i borama sklonu kožu lica. Sadrži kompleks vitamina A i E koji hrane kožu te podržavaju njenu prirodnu ravnotežu.

Zbog svog dejstva obnavlja hidrolipidni sloj i sprečava dehidrataciju kože. Revitalizira kožu i zaglađuje manje bore. Pruža inzvanredna umirujuća svojstva.