Iako je starenje potpuno prirodan proces kroz koji svi prolazimo, to ne znači da ga ne možemo barem malo usporiti. Industrija koja svakim danom ruši svoje granice je svakako beauty industrija, iz koje neprestano proizilaze novi proizvodi sa efikasnim formulama zahvaljujući kojima se godine na licu mogu barem malo odložiti.

U stvari, veoma je teško utvrditi od čega zavisi brzina procesa starenja kože, ali uglavnom na to utiču brojni faktori kao što su način života, ishrana, stres i razne genetske osobine. Takođe, izlaganje kože sunčevim zracima i ne korišćenje dnevne SPF zaštite u velikoj meri doprinosi pojavi prvih bora, jer koža ubrzano gubi nivo vlažnosti u dubljim slojevima kože i postaje sve opuštenija.

Kolagen i elastin zaslužni su za mladalački i zategnut izgled kože, a starenjem te veze "pucaju" i rezultira time da koža počne polako da gubi tonus. Upravo zbog toga veliki broj anti-age krema sadrži upravo ove sastojke u svojim formulama i prvenstveno su usmerene na dubinsku hidrataciju kože.

Jednako je važna i pravovremena nega, a veliki broj istraživanja je pokazao da koža počinje da stari već sa 25 godina, uprkos tome što možda ne pokazuje prve, vidljive znake starenja.

Kako je prevencija uvek bolja od lečenja, nije na odmet da u svakodnevnu rutinu uključite anti-age negu, a u nastavku smo izdvojili 5 najboljih favorita iz drogerija koji definitivno čine razliku!

Nivea Cellular Anti-Age noćna krema za pomlađivanje 40+

Podržava aktivnost povećanja kolagena u ćelijama i pomaže koži da ponovo sastavi i ojača njena potporna vlakna. Sadrži čist bakučiol koji je odlična prirodna zamena za retinol, te ukoliko vam je sintetički derivat vitamina A agresivan za početak, uvek možete početi sa ovom kremom.

Nivea Cellular Anti-Age noćna krema za pomlađivanje 40+.
Nivea 

Vichy Slow Âge noćna krema

Stručnjaci iz Vichyja poseban akcenat stavili su na noćnu negu jer znamo da se naša koža najbolje obnavlja dok spavamo, pa joj je pored dobrog sna, potreban i odgovarajući proizvod koji će je obogatiti kiseonikom i pospešiti ćelijsko disanje.

Vichy Slow Âge noćna krema.
Vichy 

Eucerin Elasticity+Filler dnevna krema za zrelu kožu lica SPF 15

Formulacija sadrži patentom zaštićeni Thiamidol koji smanjuje pojavu hiperpigmentacija, hijaluron koji popunjava duboke bore, i kolagen-elastin kompleks koji poboljšava elastičnost kože. Specijalno formulisana da smanji uznapredovale znakove starenja, ublažava pojavu hiperpigmentacija, stimuliše proizvodnju kolagena i poboljšava elastičnost kože.

Eucerin Elasticity+Filler dnevna krema za zrelu kožu lica SPF 15.
Eucerin 

L’Oréal Paris Revitalift Filler

Još jedna od efektnih dnevnih krema koja vraća koži volumen i umanjuje vidljivost bora. Od do sada navedenih, ova sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline, hrani kožu i hidrira. Obogaćena Fibroxylom, učvršćuje kožu i čini je jedrijom.

L’Oréal Paris Revitalift Filler.
Loreal 

Neutrogena Cellular Boost De-ageing dnevna krema za negu SPF 20

Sadrži Vitamin C pomaže u ujednačavanju tena kože i smanjenju tamnih mrlja, kao i zaštitni faktor 20 koji štiti kožu od oštećenja prouzrokovanih suncem, koji su prisutni tokom cele godine, ne samo u letnjem periodu. Stimuliše prirodnu proizvodnju kolagena i elastina i obnavljanje površine kože št dovodi do vidljivih rezultata već nakon 4 nedelje korišćenja.

Neutrogena Cellular Boost De-ageing dnevna krema za negu SPF 20 krema.
neutrogena