Užurbana svakodnevica, dan prepun obaveza, mrak koji počinje sve ranije... Čini nam se da ove jeseni imamo sve manje vremena za sebe, opuštanje i male stvari koje nam raduju dušu. Zbog toga je važno na tren zastati, pogledati duboko u sebe i promisliti koje su to sitne promene koje možemo načiniti na dnevnom nivou, a da njihove benefite osetimo već sutradan.

Početna tačka wellbeinga odnosno psihofizičko zdravlje osobe u celosti, u ogromnoj meri oslanja se na ishranu; setite se samo one čuvene - "Ono si što jedeš" izreke. Za neke ljude, kuvanje kao aktivnost ume da bude veoma opuštajuće, pa čak i terapeutsko. Međutim, ukoliko se upravo vraćate kući sa posla i pokušavate da što brže napravite večeru i sednete za sto, provođenje vremena u kuhinji može vam izgledati kao obaveza. Učenje malo efikasnosti može smanjiti vreme za pripremu i uštedeti novac. Ali što je još važnije, imaćete više vremena za druge stvari koje biste radije radili (možda zapravo stigli i da uživate u obroku?).

Donosimo pet saveta za uštedu vremena koji će vam učiniti život mnogo lakšim i organizovanijim.

1. Isplanirajte jelovnik

Imati plan pre nego što uđete u kuhinju je najbolji način da izbegnete nepotreban stres. Započnite tako što ćete kreirati raznovrsni jednonedeljni meni zahvaljujući kom ćete imati zdrave obroke tokom čitave nedelje.

2. Pripremite namirnice

Kupovina namirnica uglavnom nije toliko zabavna aktivnost (kao što je shopping odevnih komada iz novih trendi kolekcija), te je uglavnom nerado obavljamo u poslednjem trenutku. Ovo doprinosi još lošijem osećaju, a sve bi se moglo sprečiti kada bi postojala bolja organizacija: pokušajte da odvojite sat ili dva vremena tokom vikenda, gde ćete otići i obaviti kupovinu namirnica za narednu nedelju prateći meni koji ste prethodno osmislili.

3. Pripremajte hranu sa manje masnoće

Uživajte u većoj slobodi kuvanja sa termometrom za hranu i programima za automatsko kuvanje. Philips Airfryer Combi 7000 serije XXL uređaj omogućava vam da kreirate ukusnu hranu na svoj način. Airfryer sa podrškom za NutriU pruža postupna uputstva i inspiraciju za recepte na osnovu vaših želja. Zahvaljujući NutriU aplikaciji, možete da dobijate informacije kako napreduje priprema vašeg obroka, pa imate veću slobodu da se posvetite drugim stvarima koje volite. Tehnologija Rapid CombiAir omogućava jedinstvene opcije protoka vazduha: na veoma visokoj temperaturi možete pripremiti savršeno hrskavu ribu i porciju grilovanog povrća (idealno za večeru), a ako odaberete nisku temperaturu, opcije su takođe bezgranične - lagano kuvanje gulaša i dinstanje mesa uz domaći hleb kompletiraće ručak za čitavu porodicu (kapacitet uređaja je 2 kg odnosno 8,3 l).

Philips_Chef_Event-Ziga_Koren-231010-0185.jpg
Philips 

Ako dođete u situaciju da niste sigurni kako želite da spremite određeno jelo, dopustite da vam ugrađeni termometar za hranu pruži potpunu kontrolu putem korisničkog interfejsa na aparatu Airfryer Combi ili aplikacije NutriU - izaberite sastojak, unesite količinu i pustite da Airfryer Combi izabere najbolje postavke za savršen rezultat svaki put. 

Philips_Chef_Event-Ziga_Koren-231010-0085.jpg
Philips 

Airfryer uređaji kompanije Philips rade efikasnije kako bi uštedeli vaše vreme i energiju. Pripremaju ukusna jela trošeći 70% manje energije, a priprema hrane je za 50% brža u poređenju sa rernom.*

07.jpg
Philips 

*Potrošnja energije za pripremanje pilećih prsa (AF postavka 160°C, bez prethodnog zagrevanja) ili filea lososa (AF postavka 200°C, bez prethodnog zagrevanja) u poređenju sa korišćenjem rerne A klase. Prosečni procenti zasnovani na internom laboratorijskom merenju sa proizvodima HD9280, HD9650, HD9860, HD9270, HD9285, HD9252, HD9200, HD9255, HD9880. Rezultati mogu da variraju u zavisnosti od proizvoda.

4. Održavajte kuhinju urednom

Dosledno organizovanje vaše kuhinje može vam uštedeti mnogo vremena. Imajte posebno mesto za svaku vrstu hrane: sirevi neka budu u jednoj fioci frižidera, povrće u drugoj, meso na donjoj polici, a mlečni proizvodi na gornjoj polici. Stavite predmete koje koristite u skoro svakom receptu, poput ulja ili soli i bibera, na mesto blizu air fryera za izuzetno lak pristup.

5. Čistite istovremeno dok spremate

Ovo je jedan od poznatijih saveta, ali vredi ga ponoviti. Izbegnite stres koji gomila posuđa u sudoperu izaziva tako što ćete ga staviti u mašinu za pranje sudova čim pripremite jelo. Čim god završite sa nekim sastojkom pri kuvanju, vratite ga u frižider ili u orman za začine! Kasnije ćete biti zahvalni sebi.

#najboljifrajerukuhinji #airfryercombi #philipshomeliving  #philipsairfryer