Javne ličnosti i zvezde retko otkrivaju tajne nege svoje kože, a još ređe govore o preparatima koje koriste u svojoj svakodnevnoj nezi. Naravno, ako nisu za to plaćene.

Ali, u slučaju Eucerin® Aquaphor Regenerativne masti izuzetak su napravile mnoge od njih - planetarno popularna pevačica Bijonse, holivudske dive Šarliz Teron, Nikol Kidman i Lusi Lu…Bijonse je priznala da je koristi umesto noćne nege kada je njenoj koži potrebna dodatna regeneracija. Šarliz Teron preporučila je na osnovu iskustva u rešavanju problema pelenskog osipa kod sina Džeksona, dok je Nikol Kidman objasnila da jedino Eucerin® Aquaphor može da hidrira njenu izuzetno suvu kožu.
O efektu “prve pomoći” i specifičnim načinima upotrebe ove SOS masti pisali su i mnogi influenseri širom sveta i u Srbiji. Pri tome su potvrđivali da su se uverili da je odlična za saniranju crvenila i iritacije oko nosa tokom prehlade, zaštitu ruku pre plivanja u hlorisanoj vodi i tragova koji ostaju pri farbanju kose, da utiče na obnavljanje ispucalih krajeva kose i zaglađivanje dlačica frizure, da je nezamenljiva u pretvaranju rasutog rumenila ili senke u prahu u kremastu “verziju”, oblikovanju obrva, skidanju jake šminke...

Eucerin® Aquaphor Regenerativna mast, ipak je, pre svega namenjena nezi suve, izrazito suve i ispucale kože. Ova mast na jedinstven način spaja inovacije i tradiciju u dermo-kozmetici, a sadrži samo 7 sastojaka. Njihova kombinacija čini je pravim rešenjem za mnoge probleme kože, bilo da su u pitanju ogrubelost ili iritacija kože stopala, inače česte nakon bavljenja sportom, gruba i suva koža laktova, šaka i zanoktica, osetljivost određene regije kože nakon tetovaže, hemijskih pilinga i laserskih tretmana i manjih opekotina ili ogrebotina…Pored svega toga idealna je za prevenciju i reševanje problema pelenskog osipa kod beba.

Aquaphor_220ml_+45.jpg
Eucerin 

U formulaciji ove masti lako nanošenje i zaštitu od spoljnih uticaja za “problematične” delove kože, omogućavaju tečni parafin i mikrokristalni, lagani vosak i to tako što formiraju polupropustiljivu barijeru koja štiti kožu, ali joj omogućava da „diše“, to jest propušta vazduh i vodu. Glicerin, poznat kao sastojak koji ima osobinu da vezuje vodu i zadržava je u koži, u kombinaciji sa pantenolom, koji ubrzava proces regeneracije i takođe hidrira kožu, čini kožu nežnom, mekom i glatkom. Bisabolol deluje protivupalno i umiruje iritacije, dok lanolin alkohol to jest Eucerit®, nadoknađuje lipide, čiji nedostatak je jedan od uzroka suve kože i povećane šanse za nastanak iritacija.

Eucerin®Aquaphor Regenerativna mast ne sadrži parfeme i konzervanse, a pokazuje dobru podnošljivost kod osetljive kože. Na američkom tržištu pojavila se još daleke 1925. godine, gde je i dalje je najprodavaniji SOS preparat i preparat koji kao prvi u tretmanu suve, ispucale i iritirane kože preporučuju dermatolozi.

Ali, osim u tuba pakovanjima od 45 i 220 ml, ova mast postoji i u verziji Eucerin® Aquaphor Spreja koji pruža trenutni osećaj hlađenja i olakšanja za isušenu, grubu i iritiranu kožu čak i na nedostupnim površinama, poput leđa, nogu, grudnog koša i ispucalih peta. Zahvaljujući formulaciji masti koja ne sadrži vodu, ovaj sprej nakon naošenja formira zaštitnu barijeru pomažući koži da se brzo regeneriše i ostane optimalno hidrirana.Pored toga, specijalno prilagođeno pakovanje omogućava ravnomerno i kontinuirano nanošenje čak i u položaju naopačke.

_Aquaphor_Body_Ointment_800x1200.jpg
Eucerin 

INFO PLUS: Za suve i ispucale usne, tako čestu pojavu tokom zimskih i vetrovitih dana idealno rešenje je Eucerin® Aquaphor SOS Balsam za usne, koji pruža olakšanje za 60 sekundi. Formulacija ovog preparata obogaćena je glicerinom, dekspantenolom, bisabololom i vitaminima C i E, sastojcima koji stvaraju idealnu zaštitnu barijeru i pomažu brzu regeneraciju i oporavak. Nakon upotrebe vaše usne trenutno postaju meke i glatke, a stanje se dodatno poboljšava redovnom upotrebom jer se prevenira sušenje usana.

Sos balsam.jpg
Eucerin