Novembarsko sivilo u gradu i sve kraći, kišoviti dani nemilosrdno utiču na naše raspoloženje. Self-care momenti u toplom domu postali su od neprocenjive važnosti, te posebnu pažnju pridajemo svakom koraku koji će nam oplemeniti svakodnevicu. Pre nego što pustimo omiljeni film, ušuškamo se pod najmekše ćebe i zauzmemo svoj kutak u stanu, religiozno ispunjavamo svaki korak beauty rutine. Svesni da je nega kože najvažnija prevencija, a kvalitet proizvoda na prvom mestu, neophodno nam je da pronađemo preparate u čiju efikasnost verujemo. Brzina života u gradu, stresni poslovi koji su najčešće vezani za rad na računaru, režim ishrane kojim najčešće nismo zadovoljni - sve su ovo spoljni faktori koji nepovoljno utiču na našu kožu, što se na njoj, kao našem najvećem organu uvek jasno primećuje.

Na sreću, jutarnja i večernja rutina nege su naši mali rituali kojima vraćamo tu dozu svežine i blistavosti za kojima uvek tragamo. Naše lice je naše ogledalo, a oči su „ogledalo duše” koje govore sve o nama: ko smo, kakve emocije osećamo i šta mislimo. Očna regija je linija odbrane koja prva popušta pod uticajem savremenog života – sav umor i iscrpljenost se na njoj prvoj primećuju. Stoga, najveći fokus stavljamo upravo na negu delikatne kože oko očiju, te nežne regije na kojoj primećujemo prve bore, a kasnije i one najdublje. U potrazi za „svetim gralom” borbe protiv finih linija i bora, opredeljujemo se za najefikasniji aktivni sastojak koji postoji na tržištu, retinol, ali ne u bilo kakvoj formi.

Budući da želimo da koristimo najnaprednije što nauka i kozmetički svet imaju da ponude, revolucionarnu formu retinola u okoloočnoj kremi pronašli smo kod brenda Biotherm. Pionirska tehnologija kreirala je jedinstveni regenerišući sastojak Life Plankton kombinovan s Pro-Retinolomposebnim oblikom retinola koji je savršeno prilagođen nežnom području oko očiju. Biotherm Blue Pro-Retinol je nova krema za područje oko očiju odobrena od strane dermatologa koja pruža maksimalnu efikasnost uz nežan pristup zahvaljujći specijalnoj formuli kreiranoj za kožu oko očiju.

Nova Biotherm Blue Pro Retinol krema za okoločno područje
Biotherm 

Biotherm je brend koji pokreću mogućnosti bionauke: nauke o živim mikroorganizmima, a upravo je snaga bionauke donela ovo otkriće u tubi: magičnu formulu koja pruža čvrstoću području oko očiju već od prvih minuta nanošenja*, smanjuje podočnjake već prve nedelje*, a nakon mesec dana smanjuje bore oko očiju kod 95% žena*. Upravo su spušteni kapci, podočnjaci i bore tri najveća problema sa kojima se žene u Evropi susreću.

*Instrumentalno ispitivanje sprovedeno na 39 žena nakon jedne upotrebe

*Samoprocena 99 žena nakon sedam dana upotrebe

*Kliničko ispitivanje provedeno na 40 ispitanica koje su procenjivale smanjenje „bora smejalica“ i bora ispod očiju nakon 28 dana.

Tri ključna aktivna sastojka zaslužna su za navedeni efekat - upravo zbog toga što najbolje deluju u simbiozi.

bio_skfc_blue_pro_retinol_eye_cream_product-page_ingredient-visual.jpg
Biotherm 

Life Plankton - snažni sastojak iz termalnih voda: ima jedinstvenu vezu sa kožom kao i sposobnost podsticanja regeneracije kože. Life Plankton sadrži 35 hranljivih sastojaka koje se nalaze u koži.

Pro-Retinol - dermatološki aktivni retinol, takođe poznat kao „retinil palmitat“. Kada se nanese na kožu, razgrađuje se na retinol i palmitinsku kiselinu koji postepeno deluju unutar kože. Ta transformacija Pro-Retinolu daje jedinstveni kvalitet: nežniji je i može da se koristiti i na osetljivoj koži.

Nova Biotherm Blue Pro Retinol krema za okoločno područje
Biotherm 

Kofein - jedinjenje koje se često upotrebljava u proizvodima za područje oko očiju jer podstiče drenažu i dekongestiju pri čemu smanjuje podočnjake i otečenost ispod očiju, dok istovremeno ima i antioksidativno delovanje koje posvetljuje kožu.

Biotherm Blue Pro-Retinol krema za područje oko očiju nadmašuje sva očekivanja koje smo imali: tekstura poput najmekšeg balzama stapa se sa kožom što znači da nema potrebe za intenzivnom masažom koja bi mogla da nadraži osetljivo područje oko očiju. Jesmo li pomenuli da se otmeni miris kreme koji godi čulima širi dajući nam instant relaksirani osećaj? A luksuzno pakovanje u bočici od 40% recikliranog stakla i sa 100% recikliranim plastičnim čepom, kreiranih u skladu sa principima ekološke održivosti? Ovo je okooločna krema po našoj meri!

bio_skfc_blue_pro_retinol_eye_cream_product-page_sustainability.jpg
Biotherm 

Kako se koristi krema Biotherm Blue Pro-Retinol?

1. Prstima utapkajte količinu veličine zrna oko područja svakog oka.
2. Nežno utapkajte formulu po celom području oko očiju kako biste smanjili otečenost i podstakli cirkulaciju
3. Za lifting efekat, umasirajte proizvod kružnim pokretima

Naravno, kao završni korak u jutarnjoj rutini neophodno je korišćenje visoke SPF zaštite.

Nova Biotherm Blue Pro Retinol krema za okoločno područje
Biotherm