Svežije i vetrovitije vreme u novembru definitivno je stiglo, što je posledično počelo da utiče i na male promene u našoj beauty rutini. Zahtevnije vremenske prilike navele su nas da preispitamo da li koristimo prave proizvode za negu kože. Odabir pravih proizvoda za čišćenje, seruma i hidratantne kreme je važan, ali ovde se ne završava standardna rutina nege. Važno je imati na umu da koža oko očiju ima drugačije potrebe. Ovo područje je tanko, sklono suvoći i osetljivosti, često pokazujući znakove starenja brže od ostatka lica.

Područje oko očiju zahteva dodatnu pažnju i proizvode koji su prilagođeni njegovoj osetljivosti. Da bismo efikasno umanjili tragove umora i prve znakove starenja, proizvodi koje koristimo u ovoj regiji treba da budu bogati aktivnim sastojcima, istovremeno bezbedni za oči.

Kako deluje krema za područje oko očiju?

Postoje različiti načini na koje ove kreme mogu delovati. Prvo, mnoge od njih imaju umirujuće sastojke koji zaglađuju kožu i smanjuju oticanje, pružajući svežiji izgled. Osim toga, hidratacija i ishrana ove regije mogu smanjiti vidljivost finih linija, što je posebno važno za postizanje besprekornog izgleda šminke.

Kada nanosite kremu za područje oko očiju, važno je biti nežan. Lagano tapkanje je dovoljno da omogući upijanje aktivnih sastojaka u osetljivu kožu oko očiju. 

U nastavku smo izdvojili tri najbolje kreme za okoloočnu regiju koje koristimo ove jeseni.

Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

61sg6N9XVKL.jpg
Kiehl's 

Neutrogena Hydro Boost Awakening Eye Cream

Najefikasnija krema za oko očiju protiv bora i podočnjaka
neutrogena 

La Roche-Posay Hyalu B5 Hyaluronic Acid Eye Cream

3337875613668_Hyalu-B5-Eyes_15ml_01_La-Roche-Posay.jpg
La Roche Posay