Iako su podočnjaci dobili svojih 5 minuta slave na Fashion week-u u Parizu, mnogim ženama je još uvek omiljeni make up proizvod u neseseru upravo - korektor.

Da je korektor iz raja izašao govori i njegova namena. Bez obzira da li se radi o prekrivanju podočnjaka, ponekoj bubuljici ili nekoj drugoj nesavršenosti na licu, korektor se uvek nađe kao pravi spasilac koji ima moć da ten učini instant blistavijim.

Neretko kvalitetan korektor može uspešno zameniti i puder, pa tako i smanjiti korišćenje proizvoda, što je od velikog značaja svima nama koji svakog jutra haotično nanosimo šminku jer uveliko kasnimo na posao.

S obzirom na to da većina njih ne može istovremeno da pokrije podočnjake i akne, ovog puta fokus stavljamo na korektore koji se koriste za područje oko očiju.

U nastavku izdvajamo pet najefikasnijih drogerijskog ranga koje najčešće biraju profesionalni šminkeri.

Loreal Paris - True Match

True Match kolekcija već godinama je omiljena među svima koji vole prirodni make-up. Ovaj korektor laganu i neprimetnu formulu koja je postojana na koži tokom celog dana. Odlikuje ga srednja prekrivna moć što znači da nije najbolji izbor za one koji žele da prekriju veće nepravilnosti na licu.

Maybelline - Instant Age Rewind

Korektor koji savršeno prekriva podočnjake, kao i sve ostale nepravilnosti na licu. Njegova specifična formula daje zdrav sjaj, a lice čini instant "probuđeno". Vrlo je dugotrajan i efikasan, stoga je s razlogom jedan od favorita mnogih šminkera. Ovaj korektor prekriva, koriguje i konturiše, a sunđerasti aplikator čini ga lakim za nanošenje.

Bourjois - Healthy mix korektor

Formula ovog korektora je nešto blaža te je odlična za sve koji neguju prirodan look svakog dana. Glavna prednost ovog proizvoda jeste što se lako blenda, a koža ga lako prihvata, što ga čini gotovo neprimetnim na licu.

Catrice - Liquid Camouflage

Ovaj vodootporni korektor pruža savršeno i dugotrajno pokrivanje tamnih kolutova oko očiju, crvenila, kao i ostalih nepravilnosti. Vrlo se lako nanosi i razmazuje kako prstima tako i četkicom ili beauty blenderom. Ima srednju do jaku pokrivnu moć što mu pruža mogućnost da se koristi i samostalno za dnevne prilike, ukoliko nemate potrebu za puderom.

NYX - HD Photogenic

Savršeno pokriva nesavršenosti i depigmentacije na koži, kao i tamne krugove ispod očiju. Pruža veliku pokrivnu moć, a za postizanje željenih rezultata potrebna je mala količina proizvoda. Ukoliko je vaša koža suva, obavezno pre nanošenja hidrirajte okoloočnu regiju kako biste izvukli pun potencijal NYX korektora.