Pronalaženje savršene podloge za šminkanje izazov je koji zahteva mnogo eksperimentisanja, čak i među beauty ekspertima. Poistoveteli bismo tu potragu onoj kada tragate za idealnim parom farmerica koji će biti oslonac vaših svakodnevnih modnih kombinacija.

Naravno, prvo što treba da uradite kada želite da kupite novi tečni puder jeste da obratite pažnju da on odgovara vašem tipu kože. U hladnijoj sezoni, čak i normalan i mešoviti tip kože zbog dejstva spoljnih faktora počinju da budu suvlje nego inače, a dame sa suvom kožom već znaju koliko je zahtevno pronaći pravu formulu.

Svako od nas želi da postigne blistav izgled tena, a mnogi od pudera na tržištu koji se reklamiraju kao prikladni za suvu kožu često ostavljaju neprijatan osećaj i dodatno isušuju kožu. Srećom, na tržištu se sada mogu pronaći formule koje rešavaju ovaj problem, ali samo ako obratite pažnju na nekoliko važnih detalja.

Za početak, osigurajte da tečni puder koji odaberete sadrži obilje hidratantnih sastojaka, poput hijaluronske kiseline, koja će očuvati hidrataciju vaše kože. Takođe je važno da puder bude lak za nanošenje, jer previše trljanja može dodatno iritirati kožu. Konačno, puder za suvu kožu treba da bude dugotrajan, a trik za produženje trajanja šminke je kombinovanje pudera s hidratantnom bazom za negu kože (kremom, prajmerom i SPF zaštitom), što će vašoj koži dati zdrav i sjajan izgled.

Za vas smo izdvojili tri high end tečna pudera koji će najbolje odgovarati suvoj i zreloj koži.

Clinique Even Better Makeup SPF 15 Evens and Corrects

ARTDECO Rich Treatment Foundation

Collistar Deep Moisturizing Foundation