5 PROIZVODA ZA TRETIRANJE OŽILJAKA OD AKNI: Pogledajte preporuke dermatologa u borbi protiv rupica i tamnih fleka

Sužavaju rupice, posvetljuju tamne fleke i zaglađuju kožu.

Carlijn Jacobs/Acne Studios / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Mnogi proizvodi pomažu u borbi protiv bolnih, upaljenih bubuljica, ali kako tretirati rupice koje ostaju iza njih? Srećom, danas na tržištu postoji više od jedne kreme za tretiranje ožiljaka od akni – iako nijedna formula ne može potpuno ukloniti udubljenja na koži izazvana bubuljicama, postoje one koje mogu da smanje njihovu vidljivost. Sastojci poput mlečne kiseline, retinola i kojik kiseline mogu posvetliti to područje i ujednačiti teksturu kože.

U nastavku otkrijte top 5 proizvoda koje preporučuju dermatolozi - i zaista deluju.

1. Cicatrix krema

Sadrži prirodne sastojke koji pospešuju pravilnu epitelizaciju kože i ubrzavaju njen oporavak stvarajući zaštitni film. Pomaže kod hipertrofičnih ožiljaka, novih i starih ožiljaka, ožiljaka od opekotina, akni i strija.

Catalysis 

 2. Avene Triacneal Expert

Avene Triacneal Expert za ožiljke posvetljuje postinflamatornu hiperpigmentaciju (PIH), postinflamatorni eritem (PIE) i tamne mrlje, te smanjuje upalu koja ih okružuje.

Avene 

 3. CeraVe Resurfacing Retinol Facial Serum for Acne Prone Skin

CeraVe Resurfacing Retinol serum za lice cilja tragove koji ostaju posle akni, kao i vidljive pore, poboljšavajući teksturu kože uz pomoć retinola. Ključni sastojci ovog seruma su ceramidi i niacinamid, koji rade na obnavljanju barijere kože i pružaju umirujuće benefite. Formulisan od strane dermatologa, ovaj serum posvetljuje, zaglađuje i ujednačava ton kože.

cerave 

 4. Dr. Dennis Gross Alpha Beta Universal Daily Peel

Ovaj dvostepeni tretman sadrži pet AHA/BHA kiseline, antioksidanse i vitamine. Dostupan je u formulama za osetljivu kožu i za jaku upotrebu. Ove unapred natopljene maramice brzo uklanjaju mrtve ćelije kože, ulje i nečistoće, što ih čini idealnim za upotrebu u pokretu ili za one koji su novi u korišćenju hemijskih eksfolijanata.

Dr Dennis Gross 

 5. La Roche Posay Cicaplast B5 gel 

U sastavu gela se nalazi Panthenol u koncentraciji od 5% i La Roche-Posay termalna voda, koji trenutno umiruju kožu. Podstiče optimalnu epidermalnu regeneraciju, zbog čega se pre svega preporučuje nakon hemijskih tretmana, ali i za brži oporavak kože nakon bilo kakve vrste traume i oštećenja (najbolje deluje u kombinaciji sa Cicaplast kremom).

La Roche-Posay 

 Izvor: ELLE/T.Đ.