BB MANIKIR PRUŽA ELEGANTAN I NEGOVAN IZGLED NOKTIJU: Leto 2024. biće u znaku ovog otmenog trenda

Ovaj manikir otelotvoruje jednostavnost, eleganciju i klasiku što ga čini sjajnim izborom za bilo koju priliku.

pexels / cottonbro

Kada govorimo o clean girl estetici, priznaćemo da nas je ova tendencija nečemu naučila. Naime, naš stalni izbor pri odabiru boje lakova za nokte postao je jednostavan i što klasičniji manikir. Prethodnih meseci i sezona, više nego ikada ranije, voleli smo nežnoroze nijanse, mlečne tonove i čak oživeli francuski manikir. Ipak, za leto 2024, novi minimalistički trend je spreman da zauzme centralno mesto, a reč je o BB manikiru.

BB nokti su novi stil manikira iza kog se krije parola my nails but better, budući da poboljšava izgled prirodnih noktiju. Nail artisti ga opisuju kao nude laganu pokrivenost koja zamagljuje nesavršenosti, analogno efektima koje BB krema pruža za izgled lica. Izgled se može postići kako providnim lakom, tako i gel/trajnim verzijama. 

Kremasti BB lakovi kombinuju negu i boju, tretirajući prirodnu površinu nokta odabranim sastojcima (vitaminima i alfa hidroksi kiselinama) koji sprečavaju lomljenje i ljuštenje.

Neki od njih obogaćeni su i uljem crnog ribiza i antioksidantom poput vitamina E, dok drugi imaju bazu koja se prilagođava tonu kože.

Kako se razlikuje od mlečnog manikira?

Ova dva stila dolaze iz istih osnovnih principa: reč je o jednostavnim, čistim manikirima koji ističu prirodne tonove kože. Ali postoji suptilna razlika. Mlečni manikir se odnosio na opalescentne kremaste nijanse sa više pigmenta. Da biste postigli izgled BB noktiju, ključno je da jedna od komponenti vašeg tretmana sadrži prozirnu ružičastu nijansu.

U nastavku pogledajte još primera ovog manikira koje će stylish devojke birati i za leto 2024!