Lowlighter je nežni make-up proizvod koji volimo: Da li ćete i vi odložiti vaše highlightere zbog ovog trenda?

Ako težite blistavoj koži, ali bez intenzivnih svetlucavih čestica, lowlighter je vaš novi must-have proizvod.

Courtesy of Emma Lewisham/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Proteklih godina, hajlajter je bio jedan od ključnih (novih) proizvoda koji su definisali make up trendove. Nanošen na visoke tačke lica – jagodice, ispod obrva, Kupidonov luk – highlighter je stvarao izgled koji je bio toliko blistav da je doslovno "zaslepljivao". Ovaj trend je postao zaštitni znak svečanih lookova, posebno u eri kada su YouTube gurui diktirali pravila igre. Međutim, u 2024. godini, na scenu stupa novi, sofisticiraniji trend: lowlighter.

Dok hajlajteri funkcionišu tako što reflektuju svetlost uz pomoć šljokica i svetlucavih čestica, lowlighteri idu u potpuno suprotnom smeru. Oni stvaraju efekat "osvetljenosti iznutra", kao da ste obasjani mekom, prirodnom svetlošću sveća. 

Šta su zapravo lowlighteri?

I highlighteri i lowlighteri imaju sličan cilj – da licu daju blistav izgled. Glavna razlika je u načinu na koji to postižu. Hajlajteri reflektuju svetlost, dok se lowlighteri fokusiraju na ujednačavanje tena, brisanje tamnih mrlja i osvežavanje lica kroz nežne tonove.

Megan Fox je jedna od prvih slavnih ličnosti koja je prihvatila ovaj trend. Nedavno je viđena kako nosi Rodial Banana Lowlighter - njeno lice izgleda svetlucavo, ali ne i svetlucavo na uobičajeni način, već je taj efekat postignut bez trunke šljokica, što pokazuje pravu suštinu lowlighter trenda.

Soft girl tenovi u fokusu

Kako bi ispratili ovaj rastući trend, mnogi brendovi su počeli da lansiraju svoje lowlighter proizvode. Rodial, jedan od pionira ovog pokreta, ima kolekciju lowlighter korektora u različitim nijansama kako bi odgovarali svim tonovima kože. Još jedan značajan igrač je Danessa Myricks Beauty, koji je nedavno lansirao Yummy Skin Blurring Balm Powder Lowlighters – artikal koji ne samo da osvetljava, već i bluruje kožu, stvarajući gladak, prirodan završetak.

Zašto volimo lowlightere?

Za razliku od tradicionalnih hajlajtera koji ponekad mogu delovati prenaglašeno ili neprirodno, lowlighter pruža suptilan sjaj koji izgleda kao da dolazi iznutra. Ovo ga čini idealnim za sve one koji preferiraju mekši, minimalistički pristup šminkanju, ali ne žele da se odreknu illuminating efekta.