5 jesenjih parfema s kojima nećete mirisati kao svi drugi: Izdvojte se jedinstvenim notama za hladnije vreme

Nimalo uobičajeni i apsolutno predivni.

Killian

Jedan od najboljih načina da označite promenu sezone jeste odabir novog jesenjeg parfema. Na taj način, fizički (i mirisno) menjate energiju nakon leta. Naravno, postoje parfemi koje možete nositi tokom cele godine, ali kako dani postaju sve mračniji i hladniji, a naši instinkti za ostajanjem kod kuće, pod toplim pokrivačem, se aktiviraju, počinjemo da naginjemo ka mirisima koji nas maze, poput mekanog pletiva.

Nije jednostavno slagati liste omiljenih sezonskih parfema. Na kraju krajeva, svako ima svoj ukus kada su mirisi u pitanju, kao i njihov široki spektar. Dok neko više preferira klasike poput Chanela ili Diora, drugi se okreću sve popularnijim niche parfemima, ili onim pravim slatkim jesenjim mirisnim poslasticama.

U nastavku vam donosimo 5 jedinstvenih i manje poznatih parfema s kojima nećete mirisati kao svi drugi, a odlični su za jesenju i zimsku sezonu.

Retro jesen
Kilian - Old Fashioned

Omaž viskiju, ali bez da vas udari u glavu. Reč je o prefinjenoj, blagoj interpretaciji koja dočarava ispijanje iz staklene čaše viskija dok ste zavaljeni u kožnu fotelju. Odaje opušten i unisex utisak, pšenica hvata hmelj, dok esencija davane preuzima lagano cvetnu notu. Kedar i stiraks naginju starim bačvama za demure and mindful način nošenja viskija.

Killian 

Topla, jantarna jesen
Balmain - Sel D'Ambre

Topao, aromatičan i spicy, otvara sa blistavim jantarom i notama mineralne soli, dodatno potpaljen tamjanom. Mešavina je glatka, ugodna i elegantna - kao da se zaustavljate kraj vatre u raskošnom hotelu u svežoj jesenjoj večeri.

Balmain 

Aromatična jesen
Molton Brown - Re-Charge Black Pepper

Ovaj uniseks parfem nudi okrepljujući miris za jesenje dane. Svež, začinjen i drvenast, dočarava okrepljujuću šetnju šumom. Bergamot se uzdiže u visokim notama, crni i ružičasti biber u srcu daju pikantnost, a zemljani zeleni vetiver održava stvari ukusno prizemljenim.

Molton Brown 

Jesen u vanili
Victoria Beckham Beauty 21:50 Reverie

Victoria Beckham je izdala svoj četvrti (i tipujemo - najpopularniji) miris, ovaj put usredsređen na vanilu. Ako inače niste obožavatelji ove note, ovaj bi parfem ipak mogao biti za vas jer je u pitanju zreliji i manje sladak pogled na tamnu, sirovu vanilu. Travnati duvan dodaje malo zadimljenosti, zrno tonke daje vrlo suptilnu kremastost, a kedar daje suvu drvenastost mirisu. Parfem je seksi, topao i intrigantan.

Victoria Beckham 

Sandalovina u jesen
Tom Ford - Santal Blush

Ovo je bogat, samouvjeren drvenasti miris, s malo tajanstvenosti. Otvara se entuzijastično, rasipajući začine, ali je ublažen kremastim ylang ylangom, jasminom i ružom. U znaku je tople, umirujuće sandalovine i cedra. Osim toga, omiljen je Taylor Swift.

Tom Ford 

Izvor: Storybook.hr / ELLE /Tara Đukić