Kada pomislite na mirise koji su sofisticirani, vanvremenski, takoreći klasici, jedan brend se suvereno izdvaja od ostalih - Chanel. Posedovanje barem jedne bočice "holy grail" parfema već je više od sto godina stvar prestiža, kultni status koji danas imaju mirisne note ove kuće sasvim je zaslužen.

Zato odajemo počast brendu predstavljanjem njegovih 5 najboljih mirisnih nota, kao i dodatnim, sličnim parfemima drugih brendova koji su vam potrebni na vašem shopping radaru.

#5: Chanel Allure Eau de Parfum

Chanel Allure Eau de Parfum je miris koji obara sa nogu.
Sephora 

Miris: Floralni

Glavne note: Akord božura, marakuja, vanila

Miris koji je topliji od tipičnih floralnih nota zahvaljujući nežnom dodatku prijatne vanile i svetlucave mandarine kreirao je Jacques Polge još 1996. godine i od tada zasluženo nosi epitet "kultnog".

Ukoliko vam se dopada ovaj parfem, verovatno će vam se svideti i: AERIN Fleur De Peony, JO MALONE Peony and Blush Suede Cologne ili SERGE LUTENS Fleurs d'Oranger Eau de Parfum.

#4: Chanel Gabrielle Eau de Parfum

Chanel Gabrielle Eau de Parfum je klasičan miris kojeg vam neće biti dosta.
Sephora 

Miris: Floralni

Glavne note: Jasmin, cvet narandže, Grasse tuberose i ylang-ylang

Smatrajte Gabrielle svojim klasičnim cvetnim mirisom sa nekim bajkovitim obrtom. Čuveni parfimer Olivier Polge osmislio je ovaj miris koji predstavlja imaginarni cvet. Jednako je bogat, zelen i elegantan.

Ukoliko vam se dopada ovaj parfem, onda će vam se možda svideti i: BYREDO Sundazed Eau de Parfum, DIPTYQUE Do Son Eau de Parfum i LE LABO Ylang 49 Eau de Parfum.

#3: Chanel Chance Eau Tendre

Chanel Chance Eau Tendre miris ćete obožavati.
Sephora 

Miris: Floralni

Glavne note: Grejpfrut, beli mošus, akord ruže, dunja

Ovo je ujedno i mnogima najomiljeniji miris svih vremena. Bujne note isprepletene su mirisom cveća i voća što daje nežan, a opet dovoljno snažan i obavijajuć miris koji ćete obožavati.

Ukoliko vam se dopada ovaj parfem, onda će vam se možda svideti i: MAISON MARGIELA Replica Springtime in a Park Eau de Toilette, DIOR Miss Dior Rose N'Roses Eau de Toilette, i FRÉDÉRIC MALLE Lipstick Rose Editions de Parfums.

#2: Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Coco mademoiselle Chanel je jedan od najlepših parfema.
Sephora 

Miris: Floralni

Glavne note: Pomorandža, pačuli, turska ruža

Ukoliko ste ljubitelji toplih, zemljanih nota poput pačulija, ali želite nešto što je i dalje lagano i cvetno, onda će čuveni Chanel parfem Coco Mademoiselle verovatno biti pun pogodak. Mešavina delikatne ruže i jasmina oživljena je živahnim dodirima narandže i pačulija kako bi se stvorio snažan i nezaboravan miris. Živahan je, a opet šik i sofisticiran.

Ukoliko vam se dopada ovaj parfem, onda će vam se možda svideti i: BYREDO Velvet Haze, D.S. & DURGA Durga Eau de Parfum i BVLGARI Splendida Patchouli Tentation Eau de Parfum.

#1 Chanel N°5 Eau de Parfum

Chanel N°5 je neprolazni klasik.
Chanel 

Miris: Floralni

Glavne note: Aldehidi, jasmin, neroli, sandalovina

Chanel N°5 će uvek biti možda najikoničniji parfem svih vremena. Iako je ovo pravi, klasičan cvetni miris, puderast je i postojan zahvaljujući notama aldehida, zajedno sa zemljanom osnovom koju čine nerolija, burbonska vanila i sandalovina.

Ukoliko vam se dopada ovaj parfem, verovatno će vam se svideti i: VALENTINO Voce Viva Eau De Parfum for Women, KILIAN
Love, Don't Be Shy Eau de Parfum, i FLORAL STREET Neon Rose Eau de Parfum.