Katie Holmes did it again!Glumica, a od nedavno i rediteljka pojavila se na Chanel Tribeca Festivalu u Njujorku, te zadivila prisutne svojim chic stylingomletnjom frizurom

Naime, Katie je održala svojevrsni masterclass na temu: kako brinete mogu da osveže svoju kosu u letnjem periodu? Takođe poznat kao „brownie batter brunette“ ili „soft-frame espresso highlights“, ovaj izgled podiže prirodno tamnosmeđu kosu sa pramenovima i balayage tehnikom, dajući dimenziju kosi pomoću tonova lešnika, karamele, meda...

„To je meka, bogata smeđa nijansa koja uokviruje lice; mešavina teasy lights i balayage tehnike stvara jednostavan, ali luksuzan izgled,“ kaže Loren Mildis, specijalista za kolorizaciju. „Ovo je neverovatna promena za brinete, jer većina misli da je neophodno dodati mrvu plave boje u kosu kako bi se stvorila dimenzija“.

Letnja nijansa Katie Holmes, koju je još jednom pokazala pre nego što je zakoračila na crveni tepih, jedan je od trendova u svetu kose za leto 2024Prema Loren, pramenovi u boji lešnika i karamele su sve popularniji među brinetama:„Kontrastne boje stvaraju smeo dimenzionalni izgled", kaže ona, opisujući izgled kao snažnu smeđu boju lešnika.

profimedia-0880515760.jpg
Christopher Peterson / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Ako ste se i vi zaljubili u ovaj trend (kao i mi), evo kako da dobijete brownie butter brinetu: „Zatražite bogatu brineta boju kose u salonu, poput čokoladne ili karamel nijanse, uz blagi balayage i suptilne money pieces“, kaže hair stilistkinja Jennifer Korab. 

Ukoliko preferirate naglašeniji završetak, pokušajte da naglasite da želite pramenove koji uokviruju lice. Kada je reč o stilizaciji, ova boja kose praktično poziva na uvijanje u beachy talase: „Volim da stilizujem ovu boju kose uz meke plažne talase". Osušite kosu fenom i stilizujte uvijačem za kosu, ili jednostavno poprskajte sprejom za morsku so i pustite da se osuši na vazduhu.

profimedia-0880577741.jpg
Adela Loconte / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bez obzira na način na koji je nosite, brownie butter brineta je jedna od otmenijih nijansi koju smo skorije uočili, a da u sebi nosi blagi letnji vibe koja evocira toplije vreme i sunčane dane.

Izvor: ELLE/N.K.