Mirisi imaju posebno mesto kada govorimo o kategoriji beauty proizvoda. Njih uvek kupujemo sa posebnom pažnjom i njihovom odabiru posvećujemo vreme.

Najviše su traženi dugotrajni parfem koji svojim mirisom asociraju na luksuz i moć, kao i da uspešno kanališu želju. Iako je miris subjektivan, postoji nauka iza onoga što izaziva uzbuđenje kod muškaraca.

I dok vas verovatno privlači bilo koji miris koji vas podseća na vašeg partnera, postoje određene note koje deluju kao afrodizijak. Na kožu nanesite parfem prema pravilima i obratite pažnju na suprotan pol.

Iako vas mnogi parfemi mogu uzbuditi, ovi mirisi su dokazani afrodizijaci.

Jasmin

Dokazano je da jasmin povećava budnost i poboljšava raspoloženje. U hinduističkoj i muslimanskoj tradiciji, jasmin je poznat kao „miris ljubavi“. Za ovaj miris se tvrdi da je jedan od najjačih afrodizijaka koji postoje, sa mnogo varijanti koje imitiraju životinjski mošus. Sladak i delikatan cvet.

Vanila

Slatka vanila je privlači poput magne. Njen nostalgični profil je izuzetno mekan i utešan, što vam može pomoći da se opustite i prepustite se uživanju. 

Ambreta

 Poreklom iz Azije i Australije, ambreta je jedan od najtrendi mirisa na tržištu. Kompleksan profil mirisa sa orašastim tonovima i primesama konjaka i kože.

Šafran

Utvrđeno je da šafran, uzgajan u Iranu, Indiji i Grčkoj, povećava seksualnu želju, prema nekim studijama, iako su rezultati različiti. Njegov začinski profil daje energiju, a poznato je da ulje šafrana leči depresiju. Iznenađujuće sladak cvetni miris sa aromom meda i duvana.

Sandalovina

Ajurvedska medicina dugo je poštovala sandalovinu zbog njenih stimulativnih svrha. Pregled iz 2020. potvrđuje afrodizijačke kvalitete sandalovine. Jedno od skupljih eteričnih ulja, sandalovina ima mnoga terapeutska svojstva. Kremasti i mlečni miris sa glatkim drvenim tonovima.

Lavanda

Poznata po svojim umirujućim efektima, lavanda je takođe relaksant, koji vam može pomoći da se osećate prijatno i puni samopouzdanja.