Dobar parfem može biti dobar deo vaše pojave i pomoći da se naglasi vaša ličnost ili individulanost.

I možda je upravo to ono što je ove mirise učinilo u toj meri posebnim da im vreme ne može ništa i da uz svoje ime nose prestižni epitet onih koji su večni.

J'adore / Dior

Moderan, glamurozan parfem nastao je 1999. godine. Sladak, ali lagan, blago oštar cvetni miris sa svežinom mandarine u visokoj noti, jasminom, šljivom, orhidejom i ružom u srcu te sa mošusom i kupinom u tragu. Postao je neverovatno popularan, zbog čega je dobio nekoliko svojih varijacija u raznim koncentracijama. Klasiku i "ambicije" parfema odražava njegova bočica u obliku grčke amfore.

CK One / Calvin Klein

Jedan od prvih parfema na svetu koji je nosio predznak unisex.

Parfem "CK One" čak se smatra i svojevrsnim čudom jer je uprkos tome što nije bio vrhunski miris uspeo da dobije kultni status i zadrži popularnost i u današnje vreme. Calvin Klein je u kreiranju parfema koji karakteriše svež miris citrusa, a koji se na tržištu pojavio 1994. godine, inspiraciju pronašao u ponašanju svoje kćerke i njenog društva - provokativni stil uz "političku korektnost". 

Chloé Eau de Parfum / Chloé

Poseban, senuzalan i prefinjen miris za sve prilike i za sva godišnja doba.

"Chloé" je izuzetan spoj cvetova koji uključuju božur, liči i freziju u visokim notama, ružu, magnoliju i đurđic u srcu iznad baze od cedrovine i ambera. Želite li originalan miris koji budi osećaj klasike, onda je Chloé idealan parfem za vas.

Chanel No 5 / Chanel

Najpoznatiji parfem svih vremena kreirao je Ernest Beaux 1921. godine. "Chanel No 5"  prvi je parfem u cvetno-aldehidnoj grupi i prvi po količini aldehida u svojoj kompoziciji (legenda kaže da ih je asistent Ernesta Beaux greškom stavio previše aldehida). U visokim notama su aldehidi, bergamot, limun, neroli, ylang-ylang, u srcu su kompozicije jasmin, ruža, đurđevak, iris, a u bazi su vetiver, sandalovina, vanila, amber i pačuli.

5th Avenue / Elizabeth Arden

Parfem nastao 1996. godine naziv je dobio po jednoj od najpoznatijih ulica na svetu koja je oličenje bogatstva i luksuza i praktično mašte koja se pretvorila u stvarnost. Namenjen je ženi sa stilom, koja je pametna, uspešna i elegantna.

Gornje note: jorgovan, cvet lipe, rosna magnolija, mandarina, bergamot. U srcu su bugarska ružičasta ljubičica, ylang-ylang, jasmin, indijska tuberoza, breskva, karanfil i muskatni oraščić. Bazu čine amber, tibetanski mošus, sandalovina, iris i vanila.

Pročitajte na sledećoj stranici kojih još pet parfema ima status kultnih: