Bilo da je reč o demonstriranju nove tehnike bojenja kose ili o tamnim karminima koji pretvaraju naše lice u pravo umetničko delo, ova italijanska kuća dosledno nudi viziju lepotu koja inspiriše dame širom sveta.

(Prada: Moćne kombinacije i neobičan make up obeležili reviju na Milano Fashion Weeku)

Impresionirani beauty izdanjima iz jesenje kolekcije, rešili smo da se podsetimo nekih najupečatljivijih momenata iz prethodnih sezona... 

1. Dip dye bojenje kose

Pre nego što se pojavio ombre, kao i pastelne nijanse sa prelivom, na Pradinoj reviji za jesen 2012. godine, imali smo priliku da vidimo kontrastnu, dip dye tehniku bojenja kose koja najbolje izgleda u jarkim bojama koje se sukobljavaju sa prirodnom bojom kose. 

Foto: Profimedia

2. Crvene usne u boji maka

Poznata šminkerka Pat McGrath je bila inspirisana Japanom kada je predstavila svoju make-up tehniku koju je specijalno osmislila za Pradinu prolećnu kolekciju, u 2013 godini. Zahvaljujući kontrastu intezivnog crvenog karmina i lica koje zadržava što prirodniju teksturi tena, druga šminka nije potrebna.

Foto: Profimedia

3. Vlažna kosa 

Ovo je jedan pravi manekenski off-duty stil koji nam je Prada prikazala u svojoj jesenjoj kolekciji, 2013. godine. Manekenke su, osim fantastičnih kreacija, proštetale novi hairstyle trend vlažne kose, koji je izgledao apsolutno magično i misteriozno na sceni.

Foto: Profimedia

4. Monohromatske boje

Sa jarkim bojama i tonovima, Prada nam je u prolećnoj kolekciji za 2014. godinu demonstrirala pravu rapsodiju boja. Kestenjasta, crna i bela su uparene sa izbeljenim obrvama, koje su poslužile za postizanje savremenog looka. 

Foto: Profimedia

5. Prenaglašene trepavice

Pravi performans koji smo videli na jesenjoj reviji, 2014. godine imao je veliki uticaj na beauty trendove. Paukov efekat gustih i dugačkih trepavica je postao preduslov za postizanje moćnog izgleda, koji se zadržao tokom cele godine. 

Foto: Profimedia

6. Konjski rep sa ukrasnim detaljom

Pored same Pradine kolekcije u kojoj smo videli prelepe kreacije, veliku zaslugu za uspeh revije jesen-zima 2015. ima Guido Palau, čovek koji je na fantastičan način ponovo stavio akcenat na rep. Ipak ova frizura je ovog puta dobila svoju moderniju verziju, zahvaljujući atraktivnim, svetlucavim broševima. 

Foto: Profimedia

7. Pozlaćene usne

Pat McGrath ljubav prema zlatnoj boji je pokazala i na Pradinoj reviji za proleće 2016, kada su manekenke predstavile eklektičnu kolekciju make-upa, u kojoj dominiraju metalik usne, koje izgledaju ludo ali istovremeno i veoma dekadentno. 

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija