Nakon što je napisala dirljiv esej o raznoraznim pritiscima na žene danas, Alicia Keys je i zvanično obećala da će prestati da se "krije iza maske". Ovim je mislila na šminku i ulepšavanja, koja su danas ženama postala maltene obavezna. 

"Nije moje lice, nije moj um, nije moja duša, ni moje misli, ni moji snovi a ni moja borba ni moj emocionalni razvoj. Ništa.", napisala je Alicia u eseju.

Nakon što je komad objavljen, Alicija je svoju odluku potvrdila slikajući se za magazin Fault, i na svim nedavno održanim nastupima.

Takođe na fotografijama za novi album, Paola Kudacki je uslikala Keysovu, koja je došla na set pravo iz teretane, u dukserici i naravno bez i trunke šminke. Dovoljan je bio samo snažan pogled! Alicia je nakon ovog iskustva rekla: "Kunem se da je ovo najsnažnije, najdivnije, vrlo oslobađajuće iskustvo koje sam osetila."

foto: Instagram /alicia keys

foto: Instagram /alicia keys

Alicia svakako nije prva koja je istupila "čistog lica" u javnost, ali postoji nešto snažno u interakciji sa publikom koju je apsolutno pokrenula. Ako pogledate na #nomakeup na instagramu, videćete preko 12 miliona ljudi koji su stali iza ovog pokreta.

www.instagram.com/aliciakeys

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija