U reklamama za sportsku odeću gotovo uvek možete da vidite modele savršeno oblikovanih i zategnutih tela koje vas verovatno uvek deprimiraju jer znate da vam ta odeća ne bi stajala tako savršeno, ali neretuširane fotografije RunwayRiot stranice promeniće sve!

Stranica RunwayRiot na čijoj je uredničkoj poziciji plus size model Iskra Lawrence želela je da ukaže na potrebu za raznolikošću veličina sportske odeće, ali i odeće.

Kako bi najbolje oslikali problem sa sportskom odećom s kojim se svakodnevno susreću obične žene svih konfekcijskih veličina, fotografisali su i objavili bez imalo retuširanja žene u sportskoj odeći.

Na fotografijama možemo videti žene različite građe tela, od plus size modela Iskre Lawrence do žena s građom supermodela. Iskra je naglasila kako im je želja podići u javnosti pozitivnu sliku o telima stvarnih žena i pokazati kako zaista izgleda žensko telo u sportskoj odeći, nasuprot savršenim telima u reklamama. 

foto: Instagram /RunwayRiot

"Bila mi je čast učestvovati u ovom projektu. Želeli smo pokazati ne samo prirodne lepote tih žena, nego i njihovu snagu tela i karaktera. Sve žene odabrane za ovaj shooting i inače se bore za pozitivan pogled na prirodno žensko telo pa sam se jako trudila da svaka fotografija priča ono za što se one bore", rekla je fotografkinja Jen Plas.

Pogledajte fotografije na kojima su stvarne žene bez imalo Photoshopa i s prirodnim make up lookom:

foto: Instagram /RunwayRiot

foto: Instagram / jenny_photo

izvor: fashion.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija