Izbor parfema može zaista dosta toga da ootkrije o nekoj osobi, makar tako smatraju stručnjaci za ovu temu, a i dame koje su zaljubljenice u iste.

Ako ste okrenuti orijantalnim notama, smatra se da ste po prirodi seksi i egzotični, ako volite cvetne note važite za romantičara, a oni kojima je puderasta nota omiljena u parfemu, hrabri su i smeli.

Sledeći put svakako podrobnije obratite pažnju na sastav mirisnih nota, kada sledeći put krenete u ovu vrstu šopinga.

Međutim, ako ste od onih pripadnica lepšeg pola koje još uvek nisu našle svoj parfem, onaj koji najavljuje vaš dolazak i za vama ostavlja opijajući trag, onaj koji je baš za vas i po kome ste prepoznatljivi, onda inspiraciju potražite u nastavku teksta.

Marilyn Monroe - Floris Rose Geranium

Kao i milioni žena, i Marilyn je bila fan Chanel No 5. Verovalo se i da je to njen omiljeni parfem. Međutim, 2002. godine je objavljeno da je imala veću naklonost, sklonjenu od očiju javnosti ka parfemu Floris Rose Geranium. Danas je ovaj miris dostupan samo kao kupka.

Jackie Kennedy -Joy by Jean Patou

Tokom života je nosila nekoliko različitih parfema, ali joj je favorit bio Joy. Godinama je bio poznat kao najskuplji parfem na svetu. Čak je 2000. godine bio izabran i za miris veka.

Grace Kelly - Creed Fleurissimo

Kada je 1956. godine postala princeza Monaka, nosila je parfem Creed Fleurissimo koji je posebno za svoju nevestu naručio princ Rainier.

Elizabeth Taylor - Jean Desprez Bal a Versailles

Danas, svako ko je imalo faca ima svoju liniju parfema. Ali Elizabeth Taylor je bila pionirka na tom polju. Zato danas imamo White Diamonds, Forever, and Passion. Ipak, u ranim danima Liz je nosila orijentalni miris Jean Desprez Bal à Versailles.

Natalie Wood - Jungle Gardenia

Poznat kao najegzotičniji parfem na svetu, sadrži note gorke pomorandže i i tuberoze, i već decenijama mu žene, pogotovo one sklone romantici nikako ne odolevaju.

Princeza Diana - Quelques Fleurs

Nosila je ovaj parfem na svom venčanju. Cvetne note ruže i jasmina su je pratile na putu do oltara. Kasnije tokom života postala je fan parfema 24 Faubourg by Hermès.

Ava Gardner - Creed Fleurs de The Rose Bulgare

Nosila je ovaj parfem na svim bitnim dodelama nagrada, i nije ga menjala tokom celog života, bar ne u javnosti.

Audrey Hepburn - Givenchy L’Interdit

Parfem specijlano kreiran za Audrey Hepburn. Glasine koje kruže tvrde da glumica nije htela da se parfem pusti u prodaju ali je ipak popustila 1960. godine. U kasnijim godinama života, Audrey je nosila Creed Spring Flower, drugi parfem kreiran samo za nju.

izvor: Citymagazin.rs