Jedna od bivših supermodela koji su vladali pistama i modnim svetom 90-ih, 49-godišnja Christie Turlington blistala je na događanju #BlogHer18 Creators Summit na kojem se kao posebna gošća pojavila u plisiranoj crno-beloj haljini midi dužine.

Suptilnim prorezom i detaljem crne trake oko struka haljina je naglasila manekensku figuru Turlingtonove koja modni svet i danas oduševljava klasičnom lepotom i mladolikim izgledom.

Kao jedna je od retkih modnih zvezda koja dostojanstveno stari i ne zamara se ponekom borom na licu, Christie Turlington svoju prirodnu lepotu naglasila je gotovo neprimetnom šminkom, a zalizana verzija bob frizure, upečatljiv par crnih minđuša i ravne sandale, koje stižu kao moderna verzija rimljanki, poslužile su u stilizovanju elegantnog modela haljine.

Na njujorškom događanju #BlogHer18 Creators Summit, kako otkriva na svom zvaničnom Instagram profilu, Cristie je imala priliku da razgovara sa senatorkom Njujorka, Kirsten Gilibrand, o zdravstvenim pravima žena i činjenici da žene u Njujorku imaju 12 puta veću verovatnost od umiranja usled komplikacija u trudnoći zbog institucionalnog rasizma.

Slavna manekenka koja je krasila naslovne strane prestižnih svetskih časopisa, nosila revije gotovo svih dizajnera i odradila brojne kampanje po svemu je netipičan supermodel. Retko se šminka, botoks i plastične operacije nisu joj u području interesa, posvetila se zdravom načinu životu koji aktivno promoviše, a krajem 90-ih diplomirala je književnost na Univerzitetu u Njujorku (NYU).

'Donedavno sve te stvari nisu ni postojale, kolagen, masne stanice, sve te lude stvari koje ljudi rade kako bi se pomladili, a koje ne mogu ni da zamislim. Kao prvo, nemam vremena za sve to, kao drugo, mislim da to nimalo ne izgleda dobro. Možda bih razmišljala drugačije da mislim kako to na kraju izgleda lepo, da ne boli ili da ne šalje lošu poruku mladima. Ali još nisam videla nikoga ko je to učinio a da sam pomislila - e, to je dobra ideja. Sve mi to izgleda jako čudno', nedavno je izjavila u razgovoru za časopis "Town & Country".

izvor: tportal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/