Elbaz je poznat po svom maštovitom dizajnu i interesantnim ilustracijama. Za ovu kolekciju upotrebio je svoj istančani smisao za estetiku kako bi obukao Lancômeovu popularnu šminku za oči u  modernu ambalažu.

Ambalaža svakog proizvoda iz kolekcije „Lancôme Show by Alber Elbaz“ prekrivena je ekskluzivnim Elbaz kreativnim crtežima. Crvena srca, plave zvezde, roze tufne ili zelene oči... 

„Alber Elbaz ima dar da otkriva ličnost žene. Kako ima običaj da kaže - on prikriva telo kako bi otkrio ženu“, rekao je predsednik Lancôme-a Youcef S. Nabi. 

„Što je još važnije on veruje u luksuz koji izaziva radost...“

Tako, prvi put Alber Elbaz prenosi veseo luksuz u svet šminke, i preobukao je četiri Lancômeove najprodavanije maskare i senke za oči u novi dizajn za ovo leto.

Kao objašnjenje zašto je odlučio da se fokusira baš na oči za ovu kolekciju, Elbaz je rekao za WWD:„ Bio sam na jednom popularnom mestu gde sam video grupu ljudi koji su sijali. Cipele su im sijale, kosa, koža, satovi i drago kamenje, ali ne i oči. To mi je dalo ideju da bih voleo da učinim nešto da i oči zasijaju. Tako je nastala ova kolekcija."

Kolekcija se satoji od četiri maskare, četiri različite palete senki za oči i para veštačkih trepavica.

Od kada je saradnja Albera Elbaza i Lancôme-a najavljena u januaru, beauty svet je u delirijumu. Ljubiteljke šminke nestrpljivo očekuju sve detalje kolekcije. Otkrivamo šminku za oči koja će se u svetu pojaviti sredinom juna.