Kažu da je vrlo lako ustanoviti da je Sarah Jessica bila u prostoriji ili da je već tu, iako je možda još uvek niste uočili, jer ćete osetiti opojan miris, bez koga glumica nikada ne napušta kuću.

"Parfem nosim čitav dan. Mirisi su moja posebna regija slabosti. To je polje na kome se na ograničavam. Miris parfema nalazi se praktično na svemu što posedujem. Bukvalno na svakom odevnom predmetu, od kaputa, preko kapa i šešira do sportskih parki. Ritual nanošenja je sledeći: zglobovi na rukama, vrat, kaput i na kraju ulazim u naprskan oblak parfema, pre no što izađem napolje."

Pored cipela, parfemi su njena druga strast i po tom pitanju kao što vidimo, zaista je strastvena. Ovde u prilog ide i činjenica da su mirisi koje je ona lansirala, značajno popularniji od onih koje potpisuju ostale poznate dame koje su se takođe oprobale u ovoj vrsti kozmetičke industrije. Razlog za to je ozbiljnost i pažnja kojom sa kojom glumica pristupa ovom poduhvatu.

Naime, njen prvi parfem "Lovely" u prodaji se pojavio 2005. godine sa vodećim notama lavande, ambra i orhideje. Nakon toga Sarah nam je predstavila  potpuno drugačiji "Covet", bogat začinskim notama i slatkasti sa gronjim limunskim akordima "SJP NYC".

Međutim, za njen poslednji "Stash" koga nam sada predstavlja, trebalo joj je čitavih deset godina da ga usavrši i predstavi javnosti. Gornje note su drvenaste i aromatične, što ga čini unisex parfemom, a glumica ga opisuje kao subverzivnu, bezobraznu sestru njenog najpopularnijeg "Lovely" parfema.

foto: Instagram/jandbo

"Trenutno sam zauzeta snimanjem HBO-ovg serijala "Divorce", koji će početi sa emitovanjem u oktobru, ali morala sam naći vremena  rad na "Stash" kampanji i osećam se kao da radim nšto ilegalno, kao da sam pobegla sa časa. Morali sam naći vreme da to uradim kako sam znala i umela, ne bi li smo ga konačno plasirali na tržište, jer od kada sam počela da ga nosim, bukvalno su me svi od konobara, preko taksista, kolega i prijatelja, pitali koji to miris nosim i kako ga mohu nabaviti."

Iako parfem koristi u obilnim količinama, to nije slučaj sa ostatakom njene beauy rutine.

"Za oči koristim masnu olovku u boji, uglavnom one u sedafasto palvim, sivim i zelenim nijansama, a smokey eye efekat daju mi one brenda Laura Mercier Caviar, koje smatram najboljima u istoriji olovaka za oči. Tu olovku nosim na očima od kad znam za sebe.

U mojoj kozmetičkoj torbici tu je uvek i sjaj za usne, trenutno je to  Dior Addict lip gloss.

A kada je u pitanju kosa, verovali ili ne, ja se praktično ne češljam, sem ako baš ne moram, kada su recimo u pitanju posebne prilike. Umesto češlja za moju prirodno talasatu kosu tu je neprevaziđeni sprej za volumen i negu Dream Big, brenda Serge Normant. I naravno za kraj parfem. to su proizvodi bez kojih ne izlazim napolje."

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija