Dizajnerka je Stella McCartney odlučila da se njen parfem zove L.I.L.Y. zato što je njen otac, muzičar iz sastava Beatles Sir Paul McCartney, neprestano govorio njenoj pokojnoj majci Lindi kako je voli. Stella je izjavila: "Naziv parfema dolazi od nadimka moje mame koji je dobila od mog oca 'Linda, volim te (Linda I Love You)'."

"Takođe, ime ima veze i sa ljiljanom koji čini osnovu pafema. Volim ga kao cvet, a volela ga je i moja mama - on je tako nežan, ženstven, nevin. Ovaj cvet je bio i deo mog buketa na venčanju. Htela sam i da istražim njegovu tamniju, muževniju stranu. To je cvet koji raste pored šume i htela sam da uhvatim njegov miris korena i zemlje."

Stela je izabrala i da doda miris tartufa u njen parfem, a Jacques Cavallier koji je radio s njom na parfemu, je priznao kako je to prilično "neobičan" izbor.
Rekao je: "Tartuf je neobičan, ali sam pristao na Stelin izbor. Upotrebili smo neutralni ekstrakt tartufa, a našim dobavljačima sam rekao da nam je on potreban za restoran. Nisam hteo da ljudi znaju šta radimo."