Marilyn Monroe – ikona senzualnosti – predstavljala je samu suštinu ženstvenosti. Kada je počela da koristi Chanel N°5, možda nije ni znala šta je Coco Chanel rekla o ovom parfemu još 1921. godine: Želim da ženski parfem miriše kao žena.

Legenda da ova slobodoumna i strastvena žena odlazi u krevet ne noseći ništa osim nekoliko kapi Cnanel N°5, uzdrmala je svet pošto je 7. avgusta 1952. godine Life Magazine objavio intervju sa čuvenim pitanjem: Marilyn, šta nosiš kada ideš na spavanje? Odgovor je glasio: Samo nekoliko kapi CHANEL N°5.

Istražujući arhivske materijale o zvezdi, House of CHANEL otkriva neobjavljene snimke na kojima je zabeležena originalna izjava slučajne ambasadorke čuvenog parfema.

Na traci iz 1960. sačuvan je razgovor Georges Belmonta, glavnog urednika časopisa Marie Claire, koji je intervjuisao Marilyn povodom filma Let’s Make Love.

U spontanom razgovoru, zvezda je potvrdila da iskreno voli N°5: „Znate, postavljaju mi svakakva pitanja. Evo primera: Šta nosite kada idete na spavanje? Gornji deo pidžame? Donji deo pidžame? Spavaćicu? Rekla sam: Chanel N°5, jer je to istina… Ipak, ne želim da kažem da spavam gola. Ali to je istina!“

Harizmatična, nevina i slobodoumna, njen glas je deo kolektivnog nesvestnog. Uzbudljivo svedočanstvo. Vrhunac zavodljivosti. Vrhunac emotivnosti.

Uz ovu izjavu i fotografiju Eda Feingersha na kojoj drži bočicu N°5, Marilyn Monroe je bez sumnje definisala Chanel N°5 kao miris bezvremene ženstvenosti…