Poznata glumica je odlučila da podeli svoje "životne lekcije" u svojoj knjizi, a radost povodom izlaska knjige podelila je na svom Twitter profilu slikom na kojoj je Cam sa prvom kopijom The Body Book.

“Ovo je jedan od najponosnijih momenata u mom životu! Dobila sam prvu kopiju svoje knjige The Body Book! @thebodybook LADIES!! Drage dame, napisala sam ovu knjigu samo za vas i vaše telo i presrećna sam što konačno mogu da podelim s vama da je knjiga objavljena. Možete da je naručite već sad putem sajta http://amzn.to/1cmXmY6 #loveyouramazingbody'."

41-godišnja glumica, zvezda filma The Counselor je u knjizi napravila selekciju holističkih saveta kako da budete fit i zdravi, sa akcentom na oblikovanje životnog stila i redigovanjem ishrane.

U knjizi, glumica se podsetila dijete koju je držala u mladosti.

"Jel znate onu 'ono ste što jedete'? E pa ja sam tad bila burito s tonom sira i kaloričnim sosom. Bez luka."

Cameron koja važi za jednu od najzgodnijih glumica koja je uvek izgledala fit, besprekorno je takođe naglasila u knjizi koliko je bitno s vremena na vreme "preznojiti se". Vežbanje je za glumicu odlično u borbi protiv raznoraznih virusa, ali i kao glavni "podstrek" energije.

U knjizi slavne glumice se nalaze saveti i od Camerunih prijatelja iz sveta poznatih, kao što su Gwyneth Paltrow i Drew Barrymore.