U dvadesetim smo ubeđeni da imamo toliko problema, bilo da su u pitanju ljubavne ili poslovne prirode pa nam se čini da ne postoje veći problemi.  

Ali tek kad se suočimo sa nečijom teškom situacijom shvatimo koliko su naši problemi mikro, nebitni, glupavi... Jedna takva priča vezuje se i za manekenku plus size Elly Mayday. Kanadska manekenka raskošnih oblina je za ABC News pričala o svojoj borbi protiv raka jajnika i kako nema nameru da prestane da gradi svoju uspešnu karijeru. 

Elly koja je do sada najviše radila kampanje za veš, šalje ovih dana poruku da bolest ne treba da zaustavi vaš život i da bez obzira na sve treba da nastavite da živite kao da niste bolesni. Manekenka trenutno radi na kampanji sa Forever Yours, brendom donjeg veša iz Vankuvera, njenog rodnog grada.

"U industriji veša bitna je vaša zdrava kosa, velike grudi i ravan stomak. Ali daleko bitnije je da pokažete kako jedna obična žena, žena koja nije poznata i koja živi svoj život bez drame i crvenog tepiha izgleda ispod odeće. Zato mislim da je krajnje važno da nastavim da radim ovo što radim, “ izjavila je Elly u intervju za ABC News.  

Malu pauzu u poslu manekenka je napravila samo da bi završila još jednu u nizu hemioterapiju nakon koje su joj se rezultati znatno popravili. Elly inače nakon svake terapije, ali i od kada je saznala da boluje od raka jajnika ima bezuslovnu podršku prijatelja i porodice, kao i 70.000 fanova na Facebooku koji joj svakodnevno šalju reči podrške i molitve.

"Ne žele svi u ovoj industriji da rade sa osobom koja je u svakodnevnom strahu, koja ima otečen stomak..., ali ja imam priču i trudim se da započnem nešto, “ izjavila je ova divna devojka.