Pored očito velike ljubavi koju neguje prema ruževima u jarkim bojama i efektnom printu, Lupita je veliki fan svoje kratke kose koju skoro da i ne stilizuje.

Tamnoputoj graciji sigurno nije bilo ni na kraj pameti da bi jednog dana mogla da postane ikona stila i nova zvezda Holivuda kada je sa 19 godina ošišala sama svoju kosu u želji za drastičnom promenom.

"Prvi put kada sam se ošišala imala sam samo 19 godina ali nisam imala više živaca da posećujem frizerski salon iz nedelje u nedelju. Samo sam uzela makaze i ošišala se i od tada takvu frizuru nosim i minimalno je stilizujem. Uglavnom se na kraju svede da je samo operem, osušim i to je to!“  

U intervju za martovsko izdanje Glamour magazina, Lupita je zato naglasila da prilično voli da se igra sa šminkom jer joj je ona bila delimično zabranjena u ranoj mladosti kada je pohađala srednju školu.

„Išla sam u srednju školu koja je bila skoro pa muška škola sa samo dva razreda u kom su bile devojke i to u neprimetnom broju. Tada je vladalo neko suludo pravilo da devojke ne smeju da nose ni trunku šminke što me je prilično razbesnelo jer ko su oni bili nama nešto da određuju. E onda sam pokrenula kampanju i sakupila potpise i dovela revoluciju u tu školu!“

Od tada simpatična Lupita se igrala sa šminkom i upravo je efektna šminka postala njen zaštitni znak koji s vremena na vreme oblikuje njen make-up stilista Nick Barose.