Gwyneth Paltrow već odavno ima reputaciju žene koja vodi jedan zdrav, izbalansiran život koji promoviše svaki dan putem svog sajta Goop. Nedavno je poznata holivudska glumica postala zaštitno lice kozmetičke kuće Restorsea čije kreme na prirodnoj bazi koristi već niz godina.

U intervju koji je dala za E!, Gwyneth je upravo pričala o tajni iza njenog uvek svežeg, prirodnog looka. Donosimo vam mali deo iz pomenutog intervjua:

Koliko ti je bitno da koristiš kreme koje se baziraju na prirodnim sastojcima?

Smatram da je to od ključne važnosti. Već dugi niz godina oslanjam se isključivo na proizvode koji su 100 posto napravljeni od prirodnih sastojaka.

Koja je tvoja dnevna beauty rutina?

Minimalna. Nakon što odbacim decu u školu, uvek nakon toga vežbam pa se istuširam i na kraju samo stavim kremu koja hidrira kožu. I to je to u suštini. Ukoliko imam zakazan neki sastanak, onda još stavim maskaru, ali to je maksimum što ćete videti na meni.  

Neka podloga ili bilo koja druga krema?

Ne, ništa više. Od kada sam imala dvadeset godina koristim šminku, ali nikada nisam postala neki velemajstor ili ekspert u tome. Stvarno sam loša. Baš loša u šminkanju.

Da li imaš neki savet za čitateljke?

Nekog sam uverenja da vežbanje i to svakodnevno vežbanje pomaže koži, pogotovo u domenu detoksikacije i tena kože. Takođe često praktikujem metod koji me je naučila draga Tracy ( Anderson): Plešem minimum sat vremena.

Šta najviše koristiš za negu kože?

Koristim u velikoj meri kokosovo ulje i to ne samo za čišćenje nego i za zube.  Oil Pulling, što u bukvalnom prevodu znači „povlačenje ulja“ takođe praktikujem. Ujutru kada se probudim, pre nego što stavim bilo šta u usta, uzmem punu supenu kašiku kokosovog ulja i stavim u usta. Narednih 15-20 minuta ulje "provlačim" kroz svaki zub, podižući blago glavu da bi ulje došlo i do osmica. Nema grogotanja ili gutanja. Nakon predviđenih minuta ispljunite ulje. Ovim uzvlačite sve štetne bakterije i bukvalno sve loše iz tela.