Ako bilo koja dama uvek, ali bukvalno uvek (ljubomorniiiii smoo) izgleda besprekorno, to je onda Olivia Palermo. I to se ne odnosi samo na njenu odevnu kombinaciju, već i na kompletan look: makeup, kosu, kožu.

Zato smo odlučili da se u ovom članku malo više fokusiramo na njene beauty rituale koji čine da ova njujorška trendseterka uvek izgleda sveže, negovano i blistavo. Molimo vas za tišinu.

O svojim skincare ritualima...

"Ne postoji nijedan izgovor za spavanje sa šminkom. To je prosto nedopustivo! Dobar izgled je prevashodno pokazatelj koliko držite do higijene jer nema nijedne šminke koja može da sakrije dovoljno podočnjake, lošu liniju obrva, umrljano lice. A to sve polazi od neskidanja šminke za šta vam je pre spavanja potrebno bukvalno 5 do 10 minuta, a svako ima tih nekoliko minuta pred spavanje. Dovoljno je da imate vaticu i vazelin ili neko mleko za skidanje šminke i ništa vam više ne treba."

O omiljenim kremama za kožu...

"Ne eksperimentišem puno u sferi krema. Kad otkrijem neku kremu, tonik koji mi odgovara retko kada ga promenim ili zamenim nekim drugim. Mahom koristim kreme koje moj dermatolog Dennis Gross napravi specijalno za moju kožu. Njemu najviše verujem. Maske su sjajan način da očistite i hidrirate svoje lice. Ja mahom koristim SK-II masku koju kada stavite izgledate kao neka mumija... ali deluje, i više nego što mislite."

Savet za modele...

"Kada idete s revije na reviju, vaše lice stalno preživljava traumu zvanu "too much makeup". Zato je bitno da ne menjate vi sami nekoliko različitih makeup proizvoda već da se pridržavate jednih te istih, to se posebno odnosi na podlogu i senke. To će vašu kožu naviknuti na jedan tip proizvoda pa joj ovi "šokovi" sa revija neće puno škoditi.

O svojim makeup tajnama...

"Pa ne odajem tako lako tajnu. Ali, skrećem pažnju na liniju japanskih proizvoda Mii Cosmetics, čiji korektor Mii Miraculouis Colour obožavam!"

O omiljenom makeup izdanju...

"Skoro uvek nosim nude ruž, i to onaj sa potpisom Christian Diora. Neutralan, prirodan look je onaj koji najviše obožavam i koji smatram da stoji svim ženama najlepše, najprirodnije. Ostatak je takođe neutralan, s jedinim akcentom na trepavice."

O njenoj opsesivnoj ljubavi prema veštačkim trepavicama... 

"Ja sam ekspert za veštačke trepavice. Naučila sam sve svoje drugarice kako da ih stave. Najbolje su Tweezerman Tweezers, Mac Duo Adhesive. To su veštačke trepavice koje preporučujem svima! Potrebne su vam od pribora jedino male, oštre makazice da oblikujete ivice. Takođe, mislim da su one najbolji izum u svetu makeup-a. Odmah vam otvore i osveže lice."