Skoro pedeset godina nakon što je uzburkala modeling scenu upečatljivim izdanjem koji je obuhvatao zavodljive, duge trepavice i savršeno ošišan kratki bob, legenda svetskog modelinga, Twiggy, je potpisala jednogodišnji ugovor za L'Oréal UK.

Top cura šezdesetih koja je septembra prošle godine napunila 65 godina, biće ambasador brenda na britanskom tlu, a promovisaće najnoviji proizvod za negu kose: Majirel High Lift, Shimmering Blonde Service.

"Smatram da je ovaj posao idealan za mene jer je kosa od početka bila moj atribut, detalj koji me je učinio autentičnom i koji je ubrzo postao moj zaštitni znak. Sećam se kako mi je Daniel Galvin iz OBE-a na samom startu karijere dao nekoliko ključnih saveta za negu kose i set prvih farbi i preliva kada sam imala samo 16 godina," izjavila je legenda britanskog i svetskog modelinga koja je karijeru stopirala krajem 60-ih da bi se opet vratila u svet mode zahvaljujući Stevenu Meiselu, na početku 90-ih.

"Da, stvarno sam prestala da se bavim modelingom u 60-im, da bi me Steven zvao na početku 90-ih da dođem u Njujork ne bi li uradila nekoliko snimaka za italijanski Vogue. Tada sam imala 40! Ali verovala sam kako dajem primer drugima da angažuju i starije manekenke za editorijale, kampanje, revije."

Slavna Twiggy ipak je ostala u centru pažnje učestvujući u raznim rijaliti emisijama, ali i promovišući domaće brendove poput Marksa i Spancera, za koji je uradila i kolekciju sa sopstvenim imenom. Nakon toga je usledila i saradnja sa Olayom koja je iizazvala niz kontrovernih komentara nakon indikacija da su fotografije sa Twiggy pretrpele previše postprodukcijskog doteraivanja.   

"Razumem da je prelepo za brendove da ga promovišu mlade, sveže i lepe maneknke, ali tu je ogromna grupa žena koja takođe traži da je neko predstavlja, odnosno da joj posveti pažnju i upravo zbog toga mi je drago što i dalje radim, i što mi se ovakve prilike ukazuju.