Nova godina, nova ja slogan preplavio je naše živote poput najglasnije marketinške kampanje. U skladu s novogodišnjim rezolucijama, pokoznakojiput počinjemo da treniramo, idemo na restriktivne dijete, blokiramo toksične kontakte, fokusiramo se na nove poslovne projekte, i u svemu tome, uskraćujemo sebi one sitne, ali nežne i važne radosti.

Ko kaže da do sada nismo bili dovoljno dobri?

Umesto radikalnih odluka, zapisujemo male, a dosledne korake kojim ćemo pažljivo (i gotovo na prstima) napuštati svoju zonu komfora, te sve one lepe i afirmativne želje kojima ćemo unaprediti kvalitet svog života (više putovanja, više koncerata, više vremena s porodicom i prijateljima...). Da, svaki cilj je dostižan ma koliko se činio nemogućim, ali samo ako je naš, samo ako ga mi istinski želimo i osećamo, a ne namećemo sebi. U to ime, Nova godina, stara ja, i još bolja ja, ne odriče se zadovoljstava, ali uči da balansira i ne preteruje. Sve je već tu i biće. Cappuccino u jednu ruku, Čokoladni endorfin u drugu (da, to je naziv kolača u PPT koji obožavamo), i - bon appétit - u našem (nikako bukvalno prevodu) – život je lep kad se živeti zna.

ELLE x Xiaomi otkrivaju vam lokacije na kojima se kriju najbolji dezerti u Beogradu za produženu prazničnu čaroliju i beg od stvarnosti.

⚲ Kneza Miloša 50

Šarmu Pariza u srcu Beograda ne odolevamo zbog najsočnijih kroasana u gradu (i šire!), te dizajnu enterijera koji nas, bar na kratko, izmešta iz svakodnevice. U La Boulangerie ispijamo prvu jutarnju kafu uz miris peciva i topljene karamele, odgovaramo na prve mejlove i vizualizujemo život po sopstvenim pravilima. Još bolju i čistiju perspektivu pruža nam Xiaomi 13T Pro sa dva Leica fotografska stila, ultra-visoke rezolucije koja može da uhvati 25% više boja, te oštrim svetlom i senkama u svakom okruženju. Šta se posebno dopalo očima esteta? Jasno fokusiranje predmeta čini da pozadina postaje blago zamagljena za art efekat, a sistem master sočiva čini da svaki kadar postaje remek-delo!

IMG_20240117_151328.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240115_111130.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240115_111149.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom Pravi dizajn ekrana u kombinaciji sa imitacijom anodnog spreja postiže metalnu teksturu sa prefinjenijim osećajem. Telefon je otporan na prljavštinu i izdržljiv, sa odličnom otpornošću na hladnoću i prozračnošću.

Beige Pink Boho Aesthetic Polaroid Facebook Cover (20).jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240115_113928.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom ⚲ Maksima Gorkog 17

Ne možemo da se odlučimo koju adresu Ferdinand knedli volimo više, ali ova nam je idealna za vikend prepodneva provedena na Kalenić pijaci. Uz buket cveća, obavezno nosimo i paket najboljih ukusa – nutele, rafaella i nugata, a kako je sreća veća kad se deli, ne štedimo na količini.

Minimalist Clean Fashion Magazine Cover.gif
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

Beige Pink Boho Aesthetic Polaroid Facebook Cover (21).jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom ⚲ Bulevar Vudro Vilson 12

Lokacija sa toliko shopping & gastro adresa, a jedna od omiljenih za pauzu između (neimpulsivnih) kupovina – GRAM. Standardni meni upotpunjen je specijalnim prazničnim, a svaki od njih izgleda poput čarobne umetničke skulpturice. P.S. Koristili smo 2x zoom kako vam ne bi promakao nijedan živopisan detalj!

IMG_20240117_151304.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240114_162938.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240114_162818.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

⚲ Baba Višnjina 26

Vraćamo se na Vračar, na adresu gde se nalazi jedna od najpoznatijih beogradskih poslastičarnica – Mandarina Shop. Njihove torte su must na svim rođendanima unutar ELLE redakcije, a kada smo u prolazu, obavezno svratimo da ‘’bacimo pogled’’ na sve te neodoljive kolače, sladolede i praline.

Beige Pink Boho Aesthetic Polaroid Facebook Cover (22).jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

⚲ Vuka Karadžića 14

Ovaj slatki tempo nije nimalo lak (posebno nama), ali energija Xiaomi 13T Pro telefona s velikom, dugotrajnom baterijom bila je gotovo netaknuta (za posao nam posebno znači info da se uz brzi punjač napuni 100% za samo 19 minuta!). U susret večeri, prebacujemo se na noćni mod, i to u novi, najtraženiji lokal – Prekoputa Proleća. Neverovatan enterijer spaja japansku i srpsku tradiciju, originalna koktel lista i omiljeni specijaliteti po (vrlo) pristupačnim cenama učinili su da ovo postane naše glavno after work mesto. Noćni režim kamere je briljirao, a tu je i opcija zatamnjenja u večernjim časovima koja smanjuje vizuelni zamor izazvan treperenjem, brinući o našim očima. Da ne zaboravimo zašto smo tu, prepuštamo se Čokoladnom endorfinu i najlepšim dokolica razgovorima s prijateljicama.

preko puta proleća.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240112_184554.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

IMG_20240112_194133.jpg
Fotografisano Xiaomi 13T PRO telefonom 

 Izvor: ELLE/Tara Đukić